Mislila je da je obična GLAVOBOLJA i otišla da spava: Kada se probudila počeo je HOROR, simptomi bolesti su već bili vidljivi!

Vesti 27.04.2023 10:00 0

Džordži Holand (17) bila je jako mlada kada je doživela moždani udar

trudnoća

Shutterstock

Nikada nije bilo nekih naznaka da bi tako nešto moglo da se dogodi, dok se prvi simptom nije pojavio kada je išla na čaš plesa.

Ona je u jednom trenutku osetila kako gubi vid. 

Bila je sigurna da je reč o migreni, jer je u to vreme imala česte glavobolje. Zanemarujući upozorenje, otišla je kući, nadajući se da će joj biti bolje nakon što malo prilegne.

Ipak, simptomi se nisu zaustavili. Džordži je nekoliko dana kasnije počela nerazumno da govori i nije mogla da se seti određenih reči. Ove promene primetili su njen otac i brat, nakon čega je Džorždi hitno prebačena u bolnicu. 

Moždani udar

Shutterstock

 

 

Tada je saznala je da je imala moždani udar i sada želi da upozori sve ljude da nikada ne ignorišu simptome jer to može da im spasi život.

- Od moždanog udara živim svaki dan kao da mi je poslednji, jer to zaista može i da bude. Nikad pre moždanog udara nisam imala bilo kakvih zdravstvenih problema - rekla je Džordži

Dok lekari objašnjavaju da gubitak vida zaista može da bude jedan od prvih simptoma koji upozorava na nadolazeći moždani udar.

Moždani udar je vodeći uzrok smrtnosti u Srbiji, a prepoznavanje simptoma je ključno za krajnji ishod. Svake godine moždani udar u Srbiji doživi između 20.000 i 25.000 ljudi, a dešava se svakih 20 minuta.

Komentari (0)
Loading