Imala je 160 KILOGRAMA, a danas iz šale istrči po ČETIRI maratona: Ova žena je podelila ŠEST SAVETA kako da SMRŠATE i zavolite sami sebe!

Vesti 26.11.2021 16:28 0

Pre više od četiri godine, Liz Rok iz Bostona (29) započela je svoju transformaciju, a tvrdi da joj je okidač bio trocifrena cifra na vagi

Imala je 160 KILOGRAMA, a danas iz šale istrči po ČETIRI maratona: Ova žena je podelila ŠEST SAVETA kako da SMRŠATE i zavolite sami sebe!

Printscreen/Instagram

Kada je Liz jednog jutra stala na vagu i ugledala broj 159 znala je da nešto mora da promeni, a njen trud i rad su se brzo isplatili, pa je zato ona danas lakša za 68 kilograma, i bez problema može da istrči četiri maratona, a radi i kao instruktorka fitnesa!

- Sa 159 kila bilo je mnogo stvari koje uopšte nisam mogla da radim. Bila sam nervozna zbog vožnje vozom jer sam zauzimala mesto i po, a ako sam letela avionom pravila sam se da spavam jer nisam mogla da zakopčam sigurnosni pojas. Volim da govorim kako sam živela ispod vode, toliko sam se navikla na to da mi je postalo normalno - rekla je Liz.

 

Svoje "putovanje" ka zdravijem životu započela je tako što se pridružila programu za mršavljenje u Bostonu, a tamo odlazi redovno i dan danas. U programu je naučila kako da promeni svoje ponašanje, veličinu obroka i odnos sa hranom. 

- Naučila sam kako da rasporedim obroke tokom dana, a čak sam sebi navijala i alarme kako ne bih zaboravljala da jedem - objasnila je.

 

Kako i sama kaže, razvila je naviku da nedeljom sprema obroke za celu nedelju, kako bi kod kuće uvek imala nešto zdravo da pojede i kada dođe iz teretane. Uz to, okružila se i ljudima koji su podržavali njene nove navike.

- Ne mogu ni nabrojati šta mi se sve dobro dogodilo zajedno s gubitkom kilograma, a pronašla sam i nekoliko novih prijatelja za celi život - rekla je.

 

Podelila je i svojih šest saveta za mršavljenje:

1. Potražite podršku 

Nađite nekoga ko će vam biti podrška u mršavljenju, jer često vremenom postanete najveći neprijatelj samom sebi.

2. Samo počnite

Bukvalno, samo napravite prvi korak i nastavite.

3. Dijeta pre vežbanja

Kažem da se prvo treba fokusirati na ishranu i dijetu, a tek kada kod toga budete istrajni, dodajte i trening.

4. Budite aktivni na način koji volite

Ne morate biti u teretani ako vas to čini jadnima, ja volim biti napolju i za mene su šetnje i trčanje van idealni.

5. Budite istrajni

Čak i ako zabrljate ili preskočite par dana, nemojte odustati, nego samo nastavite gde ste stali.

6. Ne budite prekritični prema sebi

Budite dobri prema sebi. Trebate biti ponosni što uopšte želite da napravite prvi korak i što želite biti srećniji i zdraviji.

Iako ljude fasciniraju njene "pre i posle" fotografije, ona kaže kako je njoj navažnije da nastavi da gubi kile te da ne odustane od svog novog stila života.

- Osećam da je za mene gubitak kilograma bio lakši deo, puno mi je teže da održavam ovakvo stanje. Ponekad mi se čini kako mi se celi život i sve misli vrte oko toga kako da opet ne dođem do 159 kilograma - priznala je Liza.

Komentari (0)
Loading