Da li spavate sa SAPUNOM ispod čaršafa? Ako vam se često javlja BOL u ovom delu tela, onda je pravo vreme da POČNETE!

Vesti 17.11.2021 10:35 0

Ovo rešenje je prava medicinska misterija

Da li spavate sa SAPUNOM ispod čaršafa? Ako vam se često javlja BOL u ovom delu tela, onda je pravo vreme da POČNETE!

Pexels

Buđenje usred noći zbog grča u noz nije baš prijatan osećaj! Ne preostaje nam ništa drugo nego da ispravimo nogu i nadamo se da će grč uskoro prestati. Međutim, postoji nerodno verovanje, da sapun može i te kako da pomogne!

Niko ne zna zašto, ali mnogi se kunu da sapun, koji smešten između čaršava i dušeka, pa na ovaj način sprečavaju ovu čestu neprijatnost.

Šta može izazvati grč?

1. Dehidracija

Nedovoljan unos tečnosti ili predug boravak na suncu - su samo neki od razloga zašto nastaje gubitak elektrolita iz organizma, koji pomažu u regulisanju kontrakcija mišića. Nedovoljna količina elektrolita, dakle, znači veće šanse za dobijanje grčeva.

2. Hladnoća

Ako su vam stopala hladna, to će uticati na mišiće i stvoriti grčeve.

3. Provodite ceo dan "na nogama"

Ako morate ceo dan da stojite na poslu, mišići podnose jako opterećenje, što može dovesti i do grčeva. Grčevi će biti još jači ako ceo dan stojite na petama.

4. Sport

Razumljivo, sport utiče na mišiće. Iako je dobar za vas i jača mišiće, u satima nakon treninga može doći do grčeva.

Kako izbeći grčeve?

Sapun

Ovo rešenje je prava medicinska misterija. Niko ne zna zašto, ali mnogi se kunu da sapun, stavljen između čaršava i dušeka, sprečava grčeve mišića. Možda je to samo placebo efekat, ali sve dok funkcioniše…

Istraživači tvrde da sapun, zbog magnezijuma koji sadrži, ublažava grčeve, koji se manifestuju zbog nedostatka magnezijuma u ​​mišićima. Međutim, ostaje nejasno kako magnezijum prodire u telo kroz sapun.

Iako je ova studija, o kojoj piše "Times of India", u više navrata opovrgnuta, jer se smatra da je placebo efekat, dosadašnja istraživanja su pokazala da sam miris sapuna otklanja menstrualne grčeve kod žena. Zbog toga neki naučnici smatraju da u ovom slučaju nije reč o magnezijumu u sapunima, već samo o terapiji mirisa, a odavno je dokazano da neki mirisi, poput nane i lavande, deluju opuštajuće na organizam.

Komentari (0)
Loading