RIZIKUJETE ukoliko ste GOJAZNI: Doktor Voja Perišić upozorava na OVU NAMIRNICU, ne sme svako da je konzumira!

Izvor: Najžena Vesti 12.11.2021 12:42 0

Kada želite da se zasladite, dr Perišić kao sjajno rešenje predlaže pečen kesten i kesten pire

RIZIKUJETE ukoliko ste GOJAZNI: Doktor Voja Perišić upozorava na OVU NAMIRNICU, ne sme svako da je konzumira!

Printscreen/Youtube

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić pričao je o prednostima koje kesten ima u mršavljenju, zašto je dobar za zdravlje, kao i kako bi trebalo da ga konzumiraju žene.

- B vitamini za nervni sistem, otpornost krvnih sudova, ima malo i vitamina K, za cirkulaciju, i naravno niske je kalorijske vrednosti. Jedan gram kestena, jedan kalorija. Dakle 100 grama, 100 kalorija, pa to nije ništa -rekao je on.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

- Žene da piju čaj od divljeg kestena, a ne pitomog, nestaće prošireni krvni sudovi ako su sitni! To je lincura, nije čaj, već rakija u kojoj je potopljen iseckan kesten. Izvlači iz njega aktivna jedinjenja. Pije se vrlo malo, divlji kesten je otrovan! Dve, tri najmanje moguće čašice dnevno pijte u zimsko doba - rekao je on.

Da li je kesten stvarno otrovan, da li rizikujemo zdravlje ako ga pojedemo ili popijemo lincuru?

- Rizik je ako ste gojazni, ako često vidite čaši dno, ako pijete mnogo lekova, onda je jetra jako opterećena, lako će popustiti. Ako ste zdravi, i ne uzimate lekove koji utiču na jetru, smete da ga pijete - rekao je on.

KOŠTA SAMO 35 DINARA Drevni RUSKI recept za čišćenje organizma - BIBERNA VODICA!

- Oni samo imaju mnogo masnoće i kalorija, imaju zdrave, "omega 3" masnoće. Ako ste u nekoj pauzi, imate razmak između obroka, grickajte tokom dana. Suvo grožđe, šljiva, badem i lešnik, to ja grickam tokom čitavog dana, sam pravim kod kuće tu mešavinu -rekao je on.

Kada želite da se zasladite, dr Perišić kao sjajno rešenje predlaže pečen kesten i kesten pire.

- Kestenje se peče u jesen, ako odete u Pariz, svuda ga na ulici peku! Za probavu je odličan, za nervni sistem takođe, kesten pire je prelep, apsolutno možete i sami da ga napravite kod kuće - rekao je dr Perišić u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
08. 05. 2025 12:09

Kongres MIND – AI u medicini: Istražite Budućnost Medicine i Veštačke Inteligencije MIND 2025

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
07. 05. 2025 12:36

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Komentari (0)
Loading