Stavljamo ga na picu i u grčku salatu, a ovaj začin je zapravo "LEK": Od njega se pravi čaj koji pobeđuje čak i GROZNICU!

Vesti 03.11.2021 14:24 0

Verovali ili ne, ali ulje divljeg origana se koristilo još u Antičkoj Grčkoj, a sam otac medicine ga je često koristio kao antiseptik

Stavljamo ga na picu i u grčku salatu, a ovaj začin je zapravo "LEK": Od njega se pravi čaj koji pobeđuje čak i GROZNICU!

pixabay

Origano je još jedan kuhinjski začin koji se često zanemaruje kao biljni lek. Ima snažna antibakterijska i antifungalna svojstva što ga čini izvanrednim saveznikom u borbi protiv prehlade, gripa i groznice. 

Najdelotvorniji je u obliku domaćeg čaja koji baš svako može da napravi, a najbitnije je da posedujete biljku origana - a u slučaju da je nemate možete je lako kupiti u bolje snabdevenom rasadniku. Ova biljka nije skupa i najviše što vas može izaći jeste 200 dinara.

Potrebno je: dve grančice origana i 2.5dl vode

Priprema:

Čaj od origana se pravi tako što ćete prvo nabaviti dve grančice i lišće sa istih dobro i sitno iseckati. Potom ćete iseckano lišće da prebacite u lonac u koji ćete da dodate 2.5 dl vode. Sačekajte da prokuva, pa skinite sa vatre.

Prokuvanu vodu procijedite, pustite da se čaj prohladi i uživajte u zdravom napitku.

 

Komentari (0)
Loading