Njena ćerka (6) ima neobičnu ALERGIJU i može da umre u svakom trenutku: Hrabra majka sada razmišlja da napusti zemlju, jer devojčica reaguje na nešto na šta smo svi navikli

Vesti 20.12.2022 11:00 0

Njena ćerka je alergična na hladnoću i to je razlog zbog kojeg će ova majka možda biti primorana da napusti svoju zemlju

Njena ćerka (6) ima neobičnu ALERGIJU i može da umre u svakom trenutku: Hrabra majka sada razmišlja da napusti zemlju, jer devojčica reaguje na nešto na šta smo svi navikli

Shutterstock

Roditelji šestogodišnje Kelsi Kvant, Kimberli i Fredi Kvant iz Eksetera, razmišljaju da se presele na Mediteran kako bi je zaštitili jer ima ovu neobičnu alergiju.

Majka troje dece Kimberli, medicinska sestra, rekla je: „Mogla bi da umre. Prema trenutnoj statistici, samo dva procenta ljudi sa ovim stanjem dobije anafilaksiju, ali zbog njenog oticanja grla, specijalista misli da će ona biti jedna od nesrećnih.

Oni svaki put moraju da trče do automobila jer ona ne može da bude napolju kada je hladno više od nekoliko minuta. Kelsi ima i hroničnu urtikariju koja može da dovede do izbijanja plikova i oticanja grla. 

- U ovo doba godine ne mogu ništa da uradim. Previše je hladno da bi izašla. „Čuvamo je kući  jer joj je previše hladno da ide u školu. „Ona nosi termo odeću, kape, šalove i rukavice čak i leti i svuda vozim auto, pa ako ima reakciju, mogu da je ubacim i zagrejem i sprečim da reaguje. „Čak i hodanje od ulaznih vrata do vrata auta koja su udaljena nekoliko metara izaziva paniku jer će joj se pojaviti osip na licu ili bilo kom delu tela koji je otkriven. Previjam je stalno.

 

Ona je dodala da sada razmišljaju o preseljenju na Kipar ili neku drugu, topliju lokaciju. Ono što ih posebno brine je sistem zdravstvene zaštite. Nadaju se da će dobiti adekvatnu negu i podršku.

Komentari (0)
Loading