Sari su rekli da je BOL u nozi posledica ALERGIJE: Istina je bila mnogo GORA, preživela je PAKAO i jedva izvukla živu glavu

Vesti 16.11.2022 08:00 0

Sara je mislila da je bol u nogama posledica krvnog ugruška

Sari su rekli da je BOL u nozi posledica ALERGIJE: Istina je bila mnogo GORA, preživela je PAKAO i jedva izvukla živu glavu

Shutterstock

Nakon što je zatražila medicinsku pomoć, 32-godišnjakinju su lekar opšte prakse i medicinska sestra uverili da je ono što je doživela zapaljenje pete ili alergijska reakcija na lak za nokte.

Međutim, tri meseca kasnije, Sara, iz Notingema, kolabirala je na festivalu i kasnije je hitno prebačena u bolnicu sa ozbiljnim otokom. Rečeno joj je da je imala krvni ugrušak, koji se proširio na njena pluća i ostavio joj trajno oštećenje zbog dugog nelečenja.

Ona sada kaže: „Sve se dogodilo tako brzo i bilo je izuzetno zastrašujuće. Osećala sam se kao da je moj život treperio preda mnom.” „Uvek verujte svom instinktu“, dodaje ona. „Volela bih da sam u početku dobila drugo mišljenje ili se više potrudila da uradim test krvi, ali sam samo verovala u ono što su mi tada govorili“, kaže ona.


„Znala sam da nešto nije u redu, ali sam verovala profesionalcima. „Da nisam išla na taj festival u leto, ko zna da li bih kolabirala i imala jak otok. "Da nije bilo toga, nikada ne bih otišla u hitnu pomoć i moj krvni ugrušak bi postao veći - mogla bih da budem mrtva."

Sara je prvi put počela da oseća bol u desnoj nozi i stopalu nakon što je letela na Jamajku, Meksiko i Španiju na odmor između marta i juna 2022.


Kada joj je skočni zglob počeo da otiče, bilo joj je teško da hoda, pa je Sara kontaktirala medicinski centar Nederfild u Notingemu da zakaže pregled, plašeći se da bi to mogli biti simptomi krvnog ugruška.

Sara kaže da je lekar opšte prakse dodirnuo njen list i kaže da tkivo  bilo mekano, što bi trebalo da znači da nije imala krvni ugrušak. Ona tvrdi da doktor nije tražio test krvi, ali je Sari dijagnostikovao plantarni fasciitis - zapaljensko stanje stopala - i poslao je sa preporučenim istezanjem stopala. Međutim, Sarino stanje se pogoršalo i do avgusta nije mogla da napusti kuću.

"Bol je postajao sve jači iz dana u dan. Bila sam na masaži, a terapeut je stalno komentarisao koliko je to područje natečeno.

Na kraju je odlučila da će nastaviti život, popila je šaku tableta protiv bolova i otišla na koncert.
U roku od dva sata njena noga se udvostručila, a zbog bolova je morala da otkopča šorts. U 23 sata je odlučila da ode u hotel i krenula je po taksi, ali je osećala kao da ne može da diše i mislila je da ima srčani udar. Srušila se na pod, ali nakon deset minuta odmora, kaže da se osećala dovoljno dobro da se vrati u hotel, a Džejms, njen dečko je proveravao njeno disanje tokom cele noći. „Znala sam da postoji problem jer me je noga jako bolela i stalno je oticala. „Nisam želela da pokvarim dan prijateljima, pa sam odlučila da ostanem na festivalu ceo dan. 

Sutradan je morala da poseti lekara, a u Kvins medicinskom centru, doktor je potvrdio njen najgori strah. Imala je ugrušak, a pluća su joj bila oštećena.

Sari su prepisali lekove za razređivanje krvi i rekli da će možda morati da ih uzima doživotno. Ona je pojasnila: „Kada su mi rekli da ne mogu da urade operaciju zbog rizika, bila sam prestravljena. „Bio je dug put do oporavka i nešto od ovoga se moglo izbeći da je moj krvni ugrušak odmah primećen. „Sada ću možda morati da uzimam lekove do kraja života.

Uprkos svemu navednom Sara tvrdi da je srećna što je uopšte preživela i polako se navikava na nov način života.
 

Komentari (0)
Loading