Često je to razlog za različite poremećaje u radu gastrointestinalnog trakta, a nutricionista Elena Solomatina je u intervjuu za radio "Sputnjik" objasnila koje su to "opasne" kombinacije hrane.
- Mnogi ljudi ne tolerišu meso sa krompirom ili testeninama. Prema rečima specijaliste, to je zbog činjenice da se meso vari uglavnom u želucu, a skrobna hrana uglavnom u crevima. Iz istog razloga, ne mogu svi bezbedno da jedu određenu hranu - pojasnila je Solomatina.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Prema njenim rečima, lekari ne preporučuju da se prejedate sa salatom od krastavaca i paradajza, ali to je individualno: mnogi ljudi se nakon takvog jela odlično osećaju.
Nutricionista je takođe savetovala da ne pijete mnogo kafe i čaja sa mlekom zbog posebnosti hemijskog sastava ovih proizvoda.
- Ako popijete jednu šolju, ništa se slično neće dogoditi. Međutim, ako se konzumira u velikim količinama to će otežati varenje - objasnila je Solomatina.