Često je to razlog za različite poremećaje u radu gastrointestinalnog trakta, a nutricionista Elena Solomatina je u intervjuu za radio "Sputnjik" objasnila koje su to "opasne" kombinacije hrane.
- Mnogi ljudi ne tolerišu meso sa krompirom ili testeninama. Prema rečima specijaliste, to je zbog činjenice da se meso vari uglavnom u želucu, a skrobna hrana uglavnom u crevima. Iz istog razloga, ne mogu svi bezbedno da jedu određenu hranu - pojasnila je Solomatina.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Prema njenim rečima, lekari ne preporučuju da se prejedate sa salatom od krastavaca i paradajza, ali to je individualno: mnogi ljudi se nakon takvog jela odlično osećaju.
Nutricionista je takođe savetovala da ne pijete mnogo kafe i čaja sa mlekom zbog posebnosti hemijskog sastava ovih proizvoda.
- Ako popijete jednu šolju, ništa se slično neće dogoditi. Međutim, ako se konzumira u velikim količinama to će otežati varenje - objasnila je Solomatina.

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
