Šta se desi sa ORGANIZOM ako svakog dana pijete MLEKO? Evo kako ova OZLOGLAŠENA namirnica utiče na vas, nakon ovoga ćete dobro razmisliti

Vesti 17.09.2022 11:00 0

Sigurno ste više puta pročitali da odrasli ne treba da piju mleko

mleko

Shutterstock

Doktori, ali i nutricionisti često govore o tome da je mleko namirnica koja dopsinosi razvoju mladunčeta i da nije neophodna odraslim ljudima. Da li je to zaista tačno?

Novo istraivanje otkriva da ;a[a mleka dnevno smanjuje rizik od dijabetesa za deset odsto. Stručnjaci su otkrili da umerena potrošnja mlečnih proizvoda pomaže u zaštiti od ovog stanja.

Jedna teorija je da sadrži ključne hranljive materije koje povećavaju sposobnost tela da preradi šećer. Ali istraživači su otkrili da redovno konzumiranje crvenog mesa povećava rizik od razvoja dijabetesa tipa 2. Bolest se javlja kada telo izgubi sposobnost da metabolizuje šećer, uglavnom kao rezultat povećanja telesne težine i lošeg načina života. 

Uprkos tome,  konyumacija sira ribe i jaja nema nikakav uticaj. Vodeći istraživač dr Annalisa Giosue sa Univerziteta u Napulju Federico II je objasnila: „Mlečni proizvodi su bogati hranljivim materijama, vitaminima i drugim bioaktivnim jedinjenjima koja mogu povoljno uticati na metabolizam glukoze – na preradu šećera u telu. „Na primer, poznato je da proteini surutke u mleku moduliraju porast nivoa šećera u krvi nakon jela. „Takođe je poznato da probiotici imaju blagotvorne efekte na metabolizam glukoze, što može objasniti zašto smo otkrili da je redovna konzumacija jogurta povezana sa smanjenim rizikom od dijabetesa tipa 2.

 Da li vi pijete mleko?

Komentari (0)
Loading