Ovo je spisak najzdravijih namirnica koje su izdvojili
1. Fermentisana hrana
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Prvo mesto, zbog jačanja imuniteta i koristi za creva, pripalo je fermentisanoj hrani kao što je jogurt. Prema istraživačima sa Medicinskog fakulteta u Stanfordu, ishrana bogata fermentisanom hranom povećava raznovrsnost mikrobioma i poboljšava imuni odgovor.
2. Borovnice
Male, ali moćne borovnice su odličan izvor antioksidanata koji pomažu u zaštiti ćelija od slobodnih radikala i na taj način mogu da smanje rizik od srčanih bolesti i drugih stanja. Pored toga, antioksidansi su važni za rast kose, jake nokte i zdravu kožu.
3. Semenke
Seme poput čia semena ili semena konoplje ima veliku nutritivnu vrednost, pune su antioksidanata, minerala, vlakana i omega-3 masnih kiselina. Prema studiji iz 2016. godine, antioksidansi iz čia semena imaju zaštitni efekat na srce i jetru. Čia semenke su takođe odličan izvor kalcijuma, fosfora i magnezijuma, što znači da mogu da poboljšaju zdravlje kostiju.
4. Acai bobice
Iako nema ništa loše u standardnom voću kao što su jabuke i pomorandže, voće poput acai bobica je prepuno antioksidansa i može da poboljša nivo holesterola, a prema studiji iz 2014., može da zaštiti mozak od oštećenja uzrokovanih godinama.
5. Avokado
Pored toga što je odličan izvor masti zdravih za srce, avokado je prepun antioksidanata i drugih hranljivih materija koji pomažu kod holesterola, gustine kostiju, nege kože, zdravlja očiju itd. Ako niste ljubitelj tosta sa avokadom , pokušajte da ga umešate u smuti.
6. Zeleni čaj
Zeleni čaj je sa razlogom popularno piće u mnogim kulturama hiljadama godina; poznat je po svojim antiinflamatornim svojstvima i svojstvima za jačanje imuniteta, a prema studijama može i da pojača sagorevanje masti i ubrza metabolizam.
7. Orašasti plodovi
Orašasti plodovi (kao i puter od orašastih plodova) su odličan način za dodavanje proteina, vlakana i drugih ključnih hranljivih materija u vašu ishranu. Pistaći su, na primer, puni antioksidanata, uključujući i one za koje je naučno dokazano da poboljšavaju zdravlje očiju.
8. Žitarice
Žitarice kao što su amarant, teff, farro i kinoa su pune vlakana i sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina i solidan su izvor vitamina B6 i C.
9. Lisnato povrće
Lisnato povrće poput kupusa i spanaća je odličan izvor proteina i flavonoida, koji mogu sprečiti oštećenje slobodnih radikala, rak i upale. Takođe je bogat vitaminima A i C, snižava nivo krvnog pritiska i smanjuje rizik od razvoja srčanih oboljenja.
10. Kelj
Kao i spanać, kelj je pun proteina i flavonoida, zatim vitamina A, K i C, i solidan je izvor zasićujućih vlakana.

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Prvi snimci iz Moskve! Pogledajte kako je predsednik Vučić dočekan na aerodromu, ruski mediji uživo prenosili njegov dolazak! (VIDEO)

Ponoševa saradnica uhvaćena s punim džepovima droge! Pala koordinatorka pokreta "SRCE" (FOTO)

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima
