Perfektno zateže ZADNJICU i butine: Naša INSTRUKTRKA Mirjana Jemović pokazala vežbu koja će oduševite sve ŽENE

Vesti 12.08.2022 10:00 0

Na redu je vežba koja je odlična za naše zdravlje, ali je fenomenalna i zbog toga što perfektno oblikuje našu figuru, tako da se efekti vide već posle nekoliko dana

Perfektno zateže ZADNJICU i butine: Naša INSTRUKTRKA Mirjana Jemović pokazala vežbu koja će oduševite sve ŽENE

Printscreen/Youtube

Polumesec

Zategnućete zadnjicu i butine sa samo jednom vežbom dnevno

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima portala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu polumesec koji tako jača i zateže zatnjicu i butine da se promene vide iz dana u dan.
 Za šta je dobra ova vežba:
- Poboljšava rad srca i imuni sistem
- Jača vratne mišiće
- Ova vežba zateže ceo trup, posebno kičmu, ramena, grudi i vrat
- Jača nožne zglobove
- Dovodi više kiseonika u bubrege
Kako se izvodi vežba: 
- Kleknemo na kolena, noge postavimo u širini karlice, dlanove naslonimo na bokove, bradu savijemo ka grudima i za to vreme izdišemo. 
- Sa svakim udisajem dižemo glavu i savijamo vrat unazad, uz to se savijamo u struku unazad tako da nam ne bude naporno
- Oslonimo se dlanovima o zadnji deo butina
- Dok izdišemo vraćamo se u početni položaj
- Pri vežbanju održavamo istu brzinu dok prebacujemo težinu sa prednjeg dela tela na zadnji i obrnuto, da bi efekat vežbe bio veći. Radimo vežbu otvorenih očiju da biste održali ravnotežu. 
- Na kraju možemo da sednemo na potkolenice, legnemo trupom na butine i čelo postavimo na pod, a ruke pored tela 
Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.
Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI 

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge. 
Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena. 
- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje. 

Tagovi: zdravlje, opušteno, vežbe, vežbanje, fitnes, trening, kičma, ledja, stomak, mentalno zdravlje, dobra linija, dijeta, uzdravomteluzdravduh, mirjana jemović, mira jemović

Komentari (0)
Loading