Promena na LAKTU ukazuje na stanje vašeg ORGANIZMA: Jedna stvar upućuje na BOLEST, obavezno obavite pregled

Vesti 06.08.2022 14:50 0

Suva koža na laktovima može da ukaže na dijabetes ali i neka druga stanja

Promena na LAKTU ukazuje na stanje vašeg ORGANIZMA: Jedna stvar upućuje na BOLEST, obavezno obavite pregled

Shutterstock

Može da bude biti simptom dehidracije, ali i drugih zdravstvenih problema. Prvo i osnovno pravilo je da kožu treba da negujete podjednako na svim delovima tela jer njeno isušivanje dovodi do stvaranja sloja mrtvih ćelija na koži, koji se zove rožnati sloj.

Ovo je obično karakteristika ljudi koji dugo sede za stolom i koji rade za računarom. S druge strane, suva koža može da bude znak upozorenja za stanja kao što su alergija na hranu, atopijski dermatitis ili vazomotorni rinitis. Ispucala koža na ovim delovima šake takođe ukazuje na nedostatak vitamina A, B i D. Razlog nedostatka ovih vitamina u organizmu je odmah vidljiv na koži, a ako imate ovaj problem, onda ovi vitamini nisu pravilno apsorbuje u vašem digestivnom sistemu.

Suva koža na laktovima može da ukaže i  na psorijazu i dijabetes. Psorijaza se najčešće pojavljuje na kolenima i laktovima u vidu crvenih tačaka prekrivenih ljuskicama. S druge strane, suva koža na laktovima takođe može biti znak dijabetesa jer su bakterijske i gljivične infekcije na koži prateći simptomi ove bolesti.

Dermatolog Irina Skorogudaeva savetuje da je najbolje da posetite lekara ako osetite jaku suvoću laktova, nepodnošljiv svrab i veliku nelagodnost na tom delu kože. Prva i najvažnija stvar je da se pre nanošenja bilo koje kreme konsultujete sa svojim dermatologom, jer su ova stanja uglavnom uzrokovana kožnim oboljenjima. Ako je problem dublji, lekar će vas uputiti kod drugog specijaliste, endokrinologa ili gastroenterologa. Međutim, ako se radi o blagom stanju suve kože na laktovima savet lekara je da više vremena posvetite svojim laktovima.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading