Visok nivo mokraćne kiseline u organizmu obično stvara kristale natrijum urata u našim zglobovima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
A onda kada se oni počnu skupljati, to dovodi do stanja koje je u našem narodu najbolje poznato kao giht.
Glavni uzroci gihta uključuju visok nivo mokraćne kiseline koju stvara jetra ili preveliki unos hrane bogate purinima.
Naše telo pretvara purin u mokraćnu kiselinu, povećavajući njen nivo, i na taj način pridonosi nakupljanju naslaga u zglobovima.
Mnogi znaju koliko je to neugodna tegoba.
Nekoliko dobrih saveta za uklanjanje viška soli mokraćne kiseline iz tela:
- Voda – Pijte puno vode kako biste izbacili mokraćnu kiselinu iz sistema
- Nezaslađeni čajevi – kao što je čaj od šipka
- Hrana bogata vlaknima – voće, povrće, orašasti plodovi i semenke bogate vlaknima
- Hrana bogata kalcijumom – sirovi mlečni proizvodi, kokosova voda, tikvica, banane pomažu u uravnoteženju tečnosti za ublažavanje gihta
- Bobičasto voće neutrališe mokraćnu kiselinu
Takođe vam donosimo nekoliko jako dobrih kombinacija za napitke koji pomažu kod gihta:
- 1 zelena jabuka + 1 krastavac + 1 mala gorka tikvica + ¼ kriška limuna
- 2 šargarepe + ½ celera + 1 komorač + 1 krastavac + ¼ kriška limuna
- 2 zelene jabuke + 6 rebara celera + ¼ kupus + đumbir veličine palca
- 1 krastavac + 1 srednje velika cvekla + ¼ kriška limuna + đumbir veličine palca
- 2 šargarepe + 1 krastavac i uz to 8 rebara celera
Zato isprobajte i vi neki od ovih napitaka za lečenje gihta.
BONUS VIDEO