Lekari ostali u ČUDU kada su ga videli: Deda sa OTEČENIM licem i ZVIŽDANJEM u testisima za dlaku izbegao SMRT

Vesti 30.06.2022 15:40 1

Noćna mora se pretvorila u stvarnost za jednog dedu iz Ohaja koji se uznemirio kada je čuo čudne zvukove u predelu testisa.

Lekari ostali u ČUDU kada su ga videli: Deda sa OTEČENIM licem i ZVIŽDANJEM u testisima za dlaku izbegao SMRT

Shutterstock

Neimenovani 72- godišnji muškarac čuo je šištanje u donjem vešu, a nakon hitne lekarske pomoći, dijagnostikovan je kao prva osoba na svetu sa "zviždanjem testisa", prema novoj alarmantnoj studiji objavljenoj u "American Journal of Case Reports".

On je sa otečenim licem i bez daha završio u hitnoj pomoći nakon što se požalio na bizarno stanje- neobično strujanje vazduha u organizmu, navodi se u izveštaju, a piše NY Post.

Rengenski snimak grudnog koša pokazao je da muškarac ima prekomernu količinu vazduha koja lebi u njegovom telu, što je dovelo do kolapsa pluća. Ako se ne leči ovo stanje bi moglo da ošteti funkciju pluća i srca, što može dovesti i do smrti, rekli su lekari.

Kasnije je otkriveno da je uzrok ovog čudnog zvuka bila zapravo otvorena rana na testisima. Povreda je zaostala od operacije testisa , da bi se otok smanjio pet meseci ranije i tako došlo do toga da malo zarobljenog vazduha izađe.

Njegov kratak dah i otečeno lice bili su posledica komplikacija, navodi se u izveštaju. Da bi se ispustio višak vazduha, dve plastične cevi su mu ubačene u grudi.

Dr Brant Bikford i njegove kolege napisali su da je ovaj nesrećni muškarac prebačen u drugu bolnicu radi daljeg lečenja. Njegovo stanje se dodatno pogoršavalo, sa dodatnom količinom vazduha koji je bio zarobljen između pluća i zida grudnog koša koji se povećavao. Zbog toga su lekari morali da mu dodaju novi grudni koš.

Srećom, pluća su se oporavila posle tri dana provedena u bolnici, navodi se u studiji, a nakon oporavka pušten je iz bolnice.

Međutim, imao je vazduh zarobljen u testisima, retko stanje koje se naziva "pneumoskrotum".

Nijedan lekar nije mogao da utvrdi uzrok ovoga stanja, a u izveštaju su naveli da su na kraju bili primorani da mu uklone oba testisa. Studija je dalje objasnila da je verovatno uzrokovano prorornim povredama.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
ludimilojko
30.06.2022 15:57

men već godinama zvižde