Limun je bogat vitaminom C, a njegov sok blagotvorno deluje na naš organizam. Naročito prijatna, limunada je najjednostavniji, osvežavajući napitak, koji leti svakodnevno spremamo. Zato vam danas donosimo recept, za nešto drugačiju i još ukusniju – crvenu limunadu!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sastojci:
- 2-3 limuna
- Bobičasto voće, smrznuto ili sveže
- 2dl soka od zove
- 3dl vode
- Prirodni zaslađivač
Priprema:
U posudu za led stavite nekoliko bobica voća i nalijte vode do vrha. Stavite u zamrzivač na barem pola sata. Svež limun iscedite i svakako dobro pregledajte je li vam upala koštica. Ako niste sigurni hoćete li imati dovoljno soka, pre ceđenja rukom razvaljajte limun. Dodajte vodu, prirodni zaslađivač i promešajte.
U limunadu dodajte sok od zove i dobro izmešajte. U čaše stavite smrznuto voće, dodajte mešavinu limunade i zove i poslužite hladno. Voće će nakon rastapanja dati odličan ukus i promeniti boju limunade.
BONUS VIDEO