Za to vam preporučujemo prirodnu mešavinu za koju će vam biti potrebno nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- đumbir
- beli i crni luk - imaju jaka antiupalna dejstva, prveniraju respiratorne infekcije
- kurkuma - koja je prepuna vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina
Recept:
- 400 grama luka i čen belog luka
- 1 litar vode
- 400 grama šećera
- 2 kašičice kurkume
- komad đumbira veličine palca (nariban)
Priprema:
Stavite šećer u vodu i zagrejte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste narendali. Kad voda provri, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuva. Kad se smesa prepolovi, ocedite je i tečnost iz nje stavite u staklenu čašu ili bokal. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider.
Kako da je konzumirate?
Uzimajte po dve manje kašičice svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere.
BONUS VIDEO