Svi je jedu u kaši za doručak, niko NE SLUTI koliko je zdrav čaj: NAJJEFTINIJA biljka koja ČISTI ceo organizam

Vesti 29.11.2021 17:31 0

Čaj od biljke koji mnogi jedu za doručak ima neslućeno moćna dejstva na imunitet i ceo organizam

Svi je jedu u kaši za doručak, niko NE SLUTI koliko je zdrav čaj: NAJJEFTINIJA biljka koja ČISTI ceo organizam

Shutterstock

 

Ovsene kaše poslednjih godina vraćaju se u modu, da tako kažemo. Mnogi ih jedu za doručak, a jedino na šta nutricionisti upozoravaju je da obratite pažnju da se u kašama koje jedete ne krije i mnogo dodatog šećera.

S druge strane, travar Momčilo Antonijević je za RTS ispričao koliko je moćan čaj od ovsa, što mnogi ne znaju.

- Utvrđeno je da seme ovsa jako dobro utiče na povećanje mišićne mase. Ovas je jako koristan u ishrani, žitarica koja se uglavnom koristi za ishranu životinja, ali ona je zapravo vrlo korisna za ljude. Ono što ljudi malo znaju je da se od neoljuštenog ovsa može spremati čaj, koji je jako koristan. Potrebna je šaka ovsa koju operete dobro hladnom vodom, nalijete llitrom hladne vode, pustite da vri 10-15 minuta, ostavite da se ohladi 15-20 minuta, i to popijete u toku dana. Jako je korisno za jačanje celog organizma, preporučuje se rekonvalescentima. Mogu da piju i mala deca i svi oni koji žele da očiste svoj organizam od nagomilanih toksina, da ga pročiste, zob je jako dobra stvar.

Antonijević je dodao i da ovas sadrži veliku količinu vlakana, "koja nam fale u našoj modernoj ishrani, tako da je to jedna svima poznata i lako dostupna biljka koja treba da bude što zastupljenija u našoj kućnoj apoteci. Korisna je i za kožu".

Komentari (0)
Loading