PODIGNITE BRZO VAŠ IMUNITET Sok od ovog VOĆA smanjuje rizik od čak SEDAM opasnih bolesti!

K.Ć. Vesti 20.03.2022 10:08 0

Novi izveštaj o tome kako skrivena upala šteti našoj imunološkoj reakciji organizma pokazao je da vitamin C u soku od narandže može igrati zaštitnu i terapeutsku ulogu kada je u pitanju naše zdravlje

žena

Shutterstock

Stručnjaci smatraju da ne smete da popijete više od 150 ml voćnog soka dnevno, , koja je tačna količina soka koja bi trebala da vam pomogne u suzbijanju upalnih procesa.

Utvrđeno je da ključni hranjivi sastojci koji se nalaze u soku od narandže štite vaš imunološki sistem.

Tih sedam stanja uključuju artritis, lupus, bolest creva, astmu, bolesti srca, reumatoidni artritis i dijabetes tipa 1.

Profesor Filip Kalder, profesor nutricionističke imunologije na Univerzitetu Southampton, objasnio je: "Vitamin C utiče na upalu regulisajući proizvodnju citokina, a znamo da veća količina citokina može razoriti izvore upale. Vitamin C takođe pomaže povećanju antitiela, podržavajući rast T- i B-limfocita, vrste belih krvnih zrnca koje pokreću i usmeravaju naš imunološki odgovor".

Vitamin C se nalazi u raznim namirnicama kao što su agrumi, paprike, pa čak i beli krompir. Takođe, možete uzimati i dodatke vitamina C ako mislite da ga ne unosite dovoljno hranom.

Odraslima u dobi od 19 do 64 godine potrebno 40 mg vitamina C dnevno. 

Jedan od glavnih razloga zašto je sok od narandže koristan jesu flavonoidi, koji smanjenju upale, a takođe mogu poboljšati i zdravlje creva.

Komentari (0)
Loading