Četiri KINESKA ELIKSIRA produžavaju život i daju snagu: Ove lekovite biljke se koriste VEKOVIMA i veoma su MOĆNO sredstvo prevencije

M. G. Vesti 16.03.2022 17:45 0

U kineskoj tradicionalnoj medicini nekoliko biljaka je posebno cenjeno zbog svojih lekovitih svojstva, a veruje se da obećavaju dugovečnost.

Četiri KINESKA ELIKSIRA produžavaju život i daju snagu: Ove lekovite biljke se koriste VEKOVIMA i veoma su MOĆNO sredstvo prevencije

Shutterstock

Vekovima su biljke bile na prvom mestu kao lek ali i kao moćno sredstvo prevencije. U kineskoj tradicionalnoj medicini dobro zdravlje (a samim tim i dugovečnost) povezuju se sa harmonijom, ravnotežom između jina i janga. Jedan od načina da se to postigne je korišćenjem biljaka. Evo koje biljke su posebno cenjene na istoku.

Žen šen

Takođe poznat kao "kralj biljaka", žen šen je supstanca koja pomaže telu da se lakše izbori sa stresom, povećava izdržljivost, održava balans u organizmu, a pomaže i u sprečavanju procesa starenja. Ima i antiinflamatorno dejstvo i na taj način sprečava razvoj hroničnih bolesti koje mogu uticati na dugovečnost. Takođe, smatra se da poboljšava moždane funkcije. Žen šen se može koristiti u obliku soka i čaja, kao i putem suplemenata.

Huang či

Takođe se naziva astragalus, ova biljka je veoma moćna zaštita imunološkog sistema. U Kini se tradicionalno koristi i kao pomoćno sredstvo u lečenju raznih bolesti i poremećaja, uključujući dijabetes, srčanu disfunkciju i probleme s bubrezima. Osušeni koren astragalusa može se dodati u supe ili čorbe.

Ling ži

Ova gljiva naziva se još i reiši i vekovima se koristi na istoku, pre svega u Kini i Japanu. U prevodu, naziv ove gljive znači besmrtnost. Prema istraživanjima, ima brojna lekovita i terapeutska svojstva koja utiču na dugovečnost. Povećava energiju i vitalnost, smanjuje nivo šećera u krvi, popravlja pamćenje a dobra je i za jačanje imuniteta. Dodajte prah ling ži u šolju vrele vode i pijte kao čaj.

Godži bobice

Poreklom sa severozapada Kine, sušene godži bobice imaju bezbroj zdravstvenih prednosti. Između ostalih, moćno su sredostvo u borbi protiv starenja i za jačanje imuniteta. Njegova moćna antioksidativna svojstva pomažu u eliminaciji slobodnih radikala, a bore se i protiv upala. Takođe, imaju velku ulogu u jačanju imuniteta organizma. Sadrže visok nivo kalcijuma i vitamina B, što preventivno deluje protiv Alchajmerove bolesti. Godži bobice mogu se jesti sirove ili sušene. Od sušenih možete skuvati čaj ili ih staviti u musli, smuti...

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading