Naime, ako doručkujete pre 7 ujutru, mogli biste produžiti životni vek, dok čekanje da jedete do 19 sati može skratiti život, pokazuju istraživanja, a piše Daily Mail.
Naučnici sa Univerziteta u Njujorku su želeli da otkriju da li je vreme prvog obroka u danu povezano sa dugovečnošću.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Prethodna istraživanja su pokazala da jedenje kasno uveče remeti unutrašnji sat našeg tela i povećava rizik od razvoja dijabetesa 2 i srčanih oboljenja.Ali nekoliko studija je ispitalo da li vreme doručka ima sličan uticaj.
Rezultati objavljeni u "Journal of Nutricion" pokazali su da oni koji doručkuju između 6 i 7 sati imaju 6 posto manje šanse da umru prerano od ozbiljnih bolesti, poput srčanih oboljenja ili raka od onih koji su doručkovali do 8 sati, a 12 posto manji rizik od rane smrti od onih koji su jeli u 10 sati.
Smatra se da preskakanje doručka ili kasno jedenje narušava unutrašnji sat za ishranu koji kontroliše oslobađanje hormona povezanih sa hranjenjem, kao što je insulin.
Ovaj hormon pomaže u sagorevanju glukoze iz krvotoka, a nivoi dostižu vrhunac u ranim jutarnjim časovima.
Jedenje kasnije može značiti da telo postepeno proizvodi manje insulina i povećava nivo glukoze u krvi- što dovodi do dijabetesa, gojaznosti i srčanih oboljenja.
BONUS VIDEO