Ni u najluđim snovima neće biti gorak ako uradite ovo: Kako da svaki krastavac bude savršeno ukusan?

Nedeljko Tišanović Vesti 08.07.2025 20:27 0

Ako vam se ikada desilo da krastavac bude neprijatno gorak, niste jedini.

krastavac

Shutterstock

Iako na prvi pogled izgleda savršeno, gorčina se krije odmah ispod kore i često pokvari ceo obrok. Srećom, postoji jednostavan trik koji se prenosi s generacije na generaciju – i zaista deluje.

Prvi korak:

Odrežite vrh krastavca, i to onaj deo gde je bila peteljka. To je mesto na kojem se najčešće zadržava gorčina.

Zatim:

Uzmite taj odsečeni vrh i trljajte ga kružnim pokretima o presečeni deo krastavca. Već nakon nekoliko sekundi počeće da se pojavljuje bela pena – i upravo ona je ključ.

Ta pena sadrži kukurbitacin, prirodni spoj koji je odgovoran za gorak ukus. Trljanjem ga izbacujete na površinu umesto da ga razmažete po celom plodu.

Na kraju:
Dobro isperite krastavac pod mlazom hladne vode i nastavite sa ljuštenjem ili sečenjem.

✅ Ovaj trik je jednostavan, ne zahteva nikakve dodatke i često uspe da potpuno ukloni gorčinu. Isprobajte već pri sledećem obroku i uverite se sami!


Bonus video: 
@najzena.rs KADA JE NAJBOLJE POSOLITI HRANU NA POČETKU ILI NA KRAJU PRIPREME? #najzena #zena #viral #fyp #viraltiktok #fyf #viralvideo #kitchenhacks ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading