Srbi zaraženi OMIKRONOM opisali su nam svoje SIMPTOME: Počelo je sa UMOROM, a trećeg dana pojavio se jak bol u jednom delu tela

Vesti 14.01.2022 10:25 0

Marija, Đorđe, Sanja i Ivan zarazili su se nakon praznika novim sojem Korona virusa

Srbi zaraženi OMIKRONOM opisali su nam svoje SIMPTOME: Počelo je sa UMOROM, a trećeg dana pojavio se jak bol u jednom delu tela

profimedia/ilustracija

Iako im niko nije potvrdio da je u pitanju baš Omikron, suština je da su se neki simptomi poklopili. Sada su mahom svi dobro, osim Sanje koja tvrdi da i dalje oseća umor. Takoše napominjemo da su svi vakcinisani.

- Počelo je kao neki vid malaksalosti, ali dva dana nisam pridavala pažnju. Malo me je grebuckalo grlo, ali nisam mogla ni da pretpostavim da je u pitanju korona, jer je to grebuckanje tipično za ovo doba godine. Treći dan su počela da me bole leđa i to u donjem delu i dobila sam blagu temperaturu. Kad mi je drugarica javila da je pozitivna, znala sam da moram i ja da se testiram. Sada sam dobro -  rekla je Marija.

Đorđe kaže da je pre nego što je dobio test bio mnogo puta u kontaktu sa zaraženim osobama, ali da nikad nije oboleo. 

- Bio sam siguran da se ništa neće deseti. Tri puta sam vakcinisam i opušteno sam planirao provod za praznike. Par dana nakon proslave, počeo sam da kašljem. Ništa bitno... Onda su krenula noćna znojenja, i bol u mišićima i leđima. Pročitao sam neki tekst u novinama i prepoznao simptome. Uradio sam antigenski test privatno i bio je pozitivan, baš sam se iznenadio. Nisam uopšte imao temperaturu, mislim da me je vakcina zaštitila.

Sanja je za razliku od Đorđa izjavila da se osećala baš loše i da nije primetila veliku razliku pre i posle vakcine.

- Prvi put sam imala Koronu u junu 2020. godine, izgubila sam samo čulo ukusa i mirisa. Sada sam dobila temperaturu i bila je baš visoka. Trajalo je tri dana. Treći dan su bolovi bili neizdrživi, posebno u donjem delu kičme. Toliko sam kašljala da sam bila ubeđena da imam upalu pluća. Na sreću doktor mi je rekao da su potpuno čista. I dalje kašljem, ali sam mnogo bolje. Iako verujem da me je vakcina štitila ranije, nisam baš sigurna kad je ovaj soj u pitanju. Lekari kažu da sam prošla odlično, a ja imam utisak da sam se raspadala - rekla je Sanja.

Ivan tvrdi da je zadovoljan kako je prošao i veruje u to da je Omikron dosta blaži.

- Da nije bilo tih bolova i malaksalosti ne bih ni posumnjao na Omikron. Imao sam ta noćna preznojavanja, malo i groznicu. Nisam kašljao, nisam imao teperaturu. Testirao sam se na nagovor kolege, koji je gore prošao, a opet prebrodio u kućnim uslovima. Nadam se da je ovo kraj priče i da će u budućnosti ovaj virus biti obična prehlada - reko je Ivan optimistično.

 

Komentari (0)
Loading