Ako ste u Grčkoj na ovu hranu ZABORAVITE: Dr Voja objasnio šta NIKAKO ne smete da jedete na LETOVANJU, a pomenuo je i slatkiše

Naj žena/Prva TV Vesti 22.08.2021 11:14 0

Profesor Dr Vojislav Perišić na Prvoj televizije je pričao o opasnostima vezanim za ishranu kada smo na moru, a posebno u jednoj državi

Ako ste u Grčkoj na ovu hranu ZABORAVITE: Dr Voja objasnio šta NIKAKO ne smete da jedete na LETOVANJU, a pomenuo je i slatkiše

Printscreen/Youtube

Gastroenterolog Vojislav je rekao da se obrati pažnja na ishranu tokom letnjeg odmora, jer većina ljudi upadnu u zamku brze hrane koja može dovesti do trovanja.

Kada dođe leto i putovanja na odmor, obično to bude propraćeno sa stomačnim problemima, što zbog hrane, vode ili uzbuđenja. 

Doktorka opšte prakse Ana Jeremić je objasnila da dijareju možemo da dobijemo čak i od obične kupovne flaše vode, a sada je dr Voja dao upozorenje na štetne mikroorganizme i bakterije koje se nalaze u jednoj određenoj grupi hrane koji većina konzumira na plaži.

Na pitanje šta bi trebalo od namernica da izbegavamo na letovanju, Voja je rekao:

- Meso izbegavajte na letovanju, čak i u Grčkoj, kada se jede na brzaka ono stoji napolju, malo se greje, malo hladi i uvek na njemu ostaju bakterije koje se dalje razmnožavaju - naglasio je ovaj doktor.

Dakle, možete da zaboravite na giros!

Namernice koje on preporučuje da se konzumiraju tokom odmora, ali i tokom života su sveže voće i povrće i naglašava da je vrlo važno da se dobro operu pre jela.

- Sveže voće i povrće slobodno jedite, perite ga dobro vodom - rekao je gastroenterolog.

Voditelj Filip Čukanović pitao ga je za slatkiše i grickalice, a dr Voja je kazao da one koje su loše po zdravlje odaje rok trajanja.

- Evo uzmite tu čokoladicu koju ste jeli, pa ako ona tako dugo opstaje, ima dug rok trajanja, prepuna je hemije. Uzmite crnu čokoladu, kvalitetnu, pa nju grickajte, a ne đubre - rekao je on.

Komentari (0)
Loading