Antibiotici pomažu u borbi protiv bakterijskih infekcija, ali njihova učinkovitost može biti smanjena ako ih konzumirate zajedno s određenom hranom.
1. Supe (treba jesti dok pijete antibiotike)
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Bistre supe bez mlečnih dodataka, poput pileće supe. Često sadrže prebiotike (beli luk, luk, povrće) koji pomažu u obnovi zdravih bakterija.
2. Banane
Preporučljivo je jesti voće bez citrusa.
3. Pirinač
Dobar je izvor energije te je neutralan i blag za želudac. Smanjuje proliv i ne sadrži materije koje bi ometale apsorpciju antibotika.
4. Tost
Neutralan je i ne iritira želudac. Takođe, dobar je izvor jednostavnih ugljenih hidrata koji daju energiju i pomaže ublažavanju probavnih smetnji.
Bonus video: