Od kad su se pojavile na pijacama, cena im je astronomska, ali ako ih u kupite, vodite računa o tome koliko ćete ih pojesti.
Trešnje su veoma ukusne i mogu da se konzumiraju u mnogo različitih kombinacija. Pored toga, veoma su korisne za imunitet i sadrže veliki broj vitamina. Međutim, mnogo ljudi nije sigurno koja količina je zapravo dopuštena da se konzumira na dnevnoj bazi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Trešnje sadrže mnoštvo vitamina C i beta-karotena, vitamine B6 i K, folnu kiselinu, minerale kalijum, gvožđe, bakar, mangan, kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i kobalt. Trešnje su bogate biljnim vlaknima, što pomaže boljem varenju, dok prisustvo celuloze reguliše varenje.
Zdraviji su tamniji plodovi jer imaju veću koncentraciju antocijana i imaju veće antianemijsko dejstvo. One sadrže melatonin koji pomaže pri opuštanju.
Pre nego što ih konzumirate potrebno je da ih dobro operete pod mlazom hladne vode.
Stranica "Medical Daily" navodi kako bi idealna doza bila jedna čaša od 200 ml trešanja dnevno, dok veće količine mogu da izazovu probleme s varenjem, pa bi osobe koje već imaju problema s tim, trebale da vode računa o tome koliko ih pojedu.
