Stručnjaci u neverici: Kilogrami se tope "ko ludi" dok hodate U MESTU!?

Vesti 11.12.2021 14:55 0

Bez obzira hodate li u istom mestu ili šetate od jednog mesta do drugog, kretanje vam pomaže da izgubite taj dosadni višak kilograma i osećate se bolje i energičnije.

Stručnjaci u neverici: Kilogrami se tope "ko ludi" dok hodate U MESTU!?

Pexels

Bilo koji oblik kretanja tokom dana može će vam dobro doći. Međutim, možete li hodanje u istom mestu pomoći pri gubitku kalorija? Evo šta stručnjaci misle..

- 30 minuta "šetanja" u mestu sagoreva kalorije. Osnova sagorevanja kalorija je kretanje, bilo na jednom mestu ili hodanje određenom putanjom. Ključ gubitka kilograma je povećanje pulsa. Mišići rade i smanjuju stres i napor. Za sagorevanje kalorija nije potrebna oprema, što je plus za sve one koji je nemaju ili ne žele da troše novac na nju - rekao je fitnes trener Utsav Ghoš, piše "Indian Express".

Zašto je kretanje neophodno?

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, potrebno je da se krećete najmanje 150 minuta nedeljno. Bilo da je reč o umerenoj ili intenzivnoj aktivnosti, najbitnije je da radite na sebi i time sprečite najstajanje hroničnih stanja, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, gojaznosti i nekih vrsta karcinoma.

- Konstantno mirovanje može dovesti do loše cirkulacije krvi, visokog krvnog pritiska i nezdravog nivoa holesterola, što je vrlo opasno. Hodanje je najlakši način da se postigne bar neka aktivnost. Bez obzira da li hodate na istom mestu ili hodate od jednog mesta do drugog, kretanje vam pomaže da izgubite višak kilograma i osećate se bolje i energičnije - objasnio je stručnjak za fitnes Tarun Gil.

Boravak i "hodanje" u jednom istom mestu može biti pomalo dosadno jer je jedna od stvari koju ljudi najviše vole u vezi ​​šetnje promena atmosfere i okruženja. Odlazak u šetnju nam pruža osećaj zadovoljstva, ali ako govorimo o efikasnosti i ne želimo da u nekom trenutku izađemo iz kuće ili ne možemo, onda je hodanje u mestu dobra alternativa.

Pored hodanja u mestu, možete probati i trčanje u mestu, piše Indian Ekpress.

Komentari (0)
Loading