Posle 40. godine se ljudi lakše goje, a teško skidaju kilograne. Melisa Mitri, američki dijetolog savetuje šta treba jesti i piti, a šta izbegavati za doručak kako biste sačuvali vitku liniju.
Proteini su obavezni
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Doručak treba da sadrži neku od sledećih namirnica: jaja, jogurt, mleko, tunjevina, pileće grudi, nemasno svinjsko meso, koštunjavo voće, ovas, sitan sir. One su bogate proteinima koji su neophodni za održavanje mišića i dobrog metabolizma.
Preporučuju se vlakna
S godinama se metabolizam usporava i zato se kilogrami lakše nakupljaju, a teže skidaju. Vlakna pomažu u održavanju zdrave kilaže, jer prolaze kroz telo nesvarena pa ne dodaju kalorije. Potrudite se da jedete namirnice koje ih sadrže u velikoj količini: integralne žitarice, ovsene pahuljice, bobičasto i koštunjavo voće, jabuke, krompir, pasulj, brokoli.

Shutterstock
Jedite voće i povrće
Važno je u jutarnjim satima jesti voće i povrće. Studija objavljena u časopisu „British Medical Journal Open“ pokazala je da osobe između 35 i 69 godina, čiji doručak uključuje voće i povrće, ređe imaju salo na stomaku.
Ne koristite veštačke zaslađivače
Ako ste mislili da će vam veštačka zamena za šećer sačuvati liniju, varate se. Kada ih stavite u jutarnju kafu, organizam će kasnije u toku dana žuditi za dodatnim šećerom. Analiza časopisa Kanadske medicinske asocijacije je obuhvatila oko 400.000 osoba koji su u napitke stavljali veštačke zaslađivače jednom dnevno i ispostavilo se da su imali probleme sa viškom kilograma, oboljenjima srca i dijabetesom.
Video: