Olga je potopila šaku badema u vodu preko noći: Ujutru je pojela 4 i rešila problem koji muči mnoge Srbe

Vesti 31.10.2024 21:16 0

Bademi su zdrava grickalica koja ima mnogo zdravstvenih prednosti za organizam.

bademi

Shutterstock

Od orašastih plodova, badem ima najveću količinu vitamina B2 i B3, bogat je kalijumom, magnezijumom, kalcijumom i vitaminom E. Dobar je izvor belančevina i vlakana, sadrži jako malo šećera, a to ga čini zdravom grickalicom.

Ako se jede svakog dana, badem štiti srce od bolesti, pomaže u snižavanju holesterola, poboljšava varenje, jača kosu, usporava pojavu bora. Badem pomaže u mršavljenju, jer je bogat vlaknima koja smanjuju osećaj gladi.

Zbog svega ovoga se u našem narodu već dugo koristi „mokri badem“, posebno kao pomoć za bolje varenje i mršavljenje.

Recept za „mokre bademe“

Stavite 120 grama badema u posudu i prelijte toplom vodom. Nakon 12 sati iscedite vodu i dodajte u bademe 1 kašiku soli. Ponovo posudu napunite toplom vodom i ostavite bademe u njoj još 12 sati. Posle toga ćete lako skinuti ljusku s badema, ako se već nije sama odvojila. Mokre bademe možete koristiti nedelju dana, svakog jutra po 4 komada.

Zašto se potapaju u vodu?

Potapanjem badema u vodi smanjuje se količina tanina i kiselina koji se nalaze u ljusci, a koji mogu smanjiti apsorpciju hranljivih materija iz badema u telu. Iz mokrih badema telo će bolje uzeti vitamine i minerale.

Napomena: Pre upotreba „mokrih badema“ konsultujte se sa svojim lekarom ili nutricionistom.

.

Video:

 

 

.

 

 

Komentari (0)
Loading