Olga je potopila šaku badema u vodu preko noći: Ujutru je pojela 4 i rešila problem koji muči mnoge Srbe

Vesna Vukadinović Vesti 31.10.2024 21:16 0

Bademi su zdrava grickalica koja ima mnogo zdravstvenih prednosti za organizam.

bademi

Shutterstock

Od orašastih plodova, badem ima najveću količinu vitamina B2 i B3, bogat je kalijumom, magnezijumom, kalcijumom i vitaminom E. Dobar je izvor belančevina i vlakana, sadrži jako malo šećera, a to ga čini zdravom grickalicom.

Ako se jede svakog dana, badem štiti srce od bolesti, pomaže u snižavanju holesterola, poboljšava varenje, jača kosu, usporava pojavu bora. Badem pomaže u mršavljenju, jer je bogat vlaknima koja smanjuju osećaj gladi.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Zbog svega ovoga se u našem narodu već dugo koristi „mokri badem“, posebno kao pomoć za bolje varenje i mršavljenje.

Recept za „mokre bademe“

Stavite 120 grama badema u posudu i prelijte toplom vodom. Nakon 12 sati iscedite vodu i dodajte u bademe 1 kašiku soli. Ponovo posudu napunite toplom vodom i ostavite bademe u njoj još 12 sati. Posle toga ćete lako skinuti ljusku s badema, ako se već nije sama odvojila. Mokre bademe možete koristiti nedelju dana, svakog jutra po 4 komada.

Zašto se potapaju u vodu?

Potapanjem badema u vodi smanjuje se količina tanina i kiselina koji se nalaze u ljusci, a koji mogu smanjiti apsorpciju hranljivih materija iz badema u telu. Iz mokrih badema telo će bolje uzeti vitamine i minerale.

Napomena: Pre upotreba „mokrih badema“ konsultujte se sa svojim lekarom ili nutricionistom.

.

Video:

 

 

.

 

 

Komentari (0)