Ove 2 kisele namirnice tope salo sa stomaka: Poboljšavaju varenje i ubrzavaju skidanje kilograma

Vesti 28.10.2024 12:55 0

Neke od najboljih namirnica za zdravlje creva koje treba jesti često su fermentisane.

žena

Shutterstock

Fermentisane namirnice već su dugo hvaljene zbog svoje sposobnosti poboljšanja zdravlja creva, a pružaju i niz drugih dobrobiti. Bogate su probioticima, vlaknima i esencijalnim hranljivim materijama, podržavaju varenje, regulišu apetit i čak poboljšavaju apsorpciju hranljivih materija.

Neke od najboljih fermentisanih namirnica za dobro zdravlje creva i vitkiji stomak istakla je savetnica za ishranu i medicinska sestra Monel Burus.

Kiseli kupus

Kiseli kupus odličan je i ukusan izbor za zdravlje creva. Bogat je vlaknima i probioticima koji zajedno podržavaju varenje i osećaj sitosti. "Vlakna pojačavaju osećaj sitosti, što može pomoći u sprečavanju prejedanja, dok su probiotici deo metabolizma tela", objašnjava Burus za „She Finds“. Ova kombinacija čini kiseli kupus odličnom opcijom za smanjenje apetita i održavanje zdrave težine.

Kefir

Fermentisani napitak od jogurta može značajno poboljšati zdravlje zahvaljujući probioticima i proteinima koje sadrži. "Kefir pomaže u obnovi mišića, što je vrlo važno tokom mršavljenja", ističe Burus. Probiotici u kefiru ne samo da poboljšavaju varenje, već pomažu i u razgradnji drugih hranljivih materija, osiguravajući da telo maksimalno iskoristi obroke. Proteini takođe podržavaju održavanje mišića, što je ključno za zdrav metabolizam.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)
Loading