Napitak za osobe preko 50 godina: Snižava holesterol i čisti krvne sudove kao metla!

Vesti 23.10.2024 18:20 0

Sokovi od nekih vrsta povrća su puni vitamina i minerala, zahvaljujući kojima snižavaju holesterol i regulišu pritisak.

žena

Shutterstock

Osobama koje imaju preko 50 godina preporučuju se sokovi od povrća, jer omogućavaju da unesu u organizam neophodne hranljive sastojke, a time smanje rizik za bolesti povezane sa godinama, kao što su visok holesterol, pritisak, dijabetes, problemi sa zglobovima.

Sok od kelja

Istraživanje objavljeno u časopisu „Biomedical and Environmental Sciences“ pokazalo je da se kod muškaraca koji su pili sok od kelja tri meseca snizio nivo lošeg holesterola, a povećao nivo dobrog koji je važan za zdravo srce. U kelju se nalaze i sastojci koji regulišu varenje, a odličan je i za jačanje imuniteta. Napravite sok tako što ćete izblendirati nekoliko listova kelja sa jednom jabukom.

smuti

Shutterstock

 

Sok od brokolija

Brokoli je odličan izvor antioksidanata, kalcijuma i magnezijuma koji su važni za zdravlje zuba, kostiju, nervnog sistema i pomažu u regulisanju pritiska. Da bi organizam bolje iskoristio sastojke iz brokolija treba ga prokuvati 3-4 minuta. Zatim ga izblendirajte sa jabukom i pola limuna i popijte sok.

.

Video:

 

@najzena.rs Udala se za milionera iz Dubaija! Ovako izgleda njen život #najžena #žena #viral #viralvideos #fypシ゚ #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading