Ovo obavezno doručkujte: Dijetolog otkriva 2 namirnice koje treba jesti ujutru, jer regulišu šećer u krvi

Vesna Vukadinović Vesti 01.10.2024 08:02 0

Započinjanje jutra zdravim doručkom može imati značajan uticaj na to kako se osećamo.

žena

Shutterstock

Unošenje zdravih namirnica može uticati na nivo šećera u krvi. Srećom, uključivanje hranljivih, vlaknima bogatih namirnica s niskim glikemijskim indeksom u doručak može pomoći u regulisanju šećera u krvi, smanjenju želje za hranom i podsticanju mršavljenja. Dijetolog i nutricionista Krutika Nanavati izdvojila je dve najbolje namirnice koje imaju ove osobine i treba ih dodati u jutarnji obrok.

Orašasti plodovi i semenke

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Prepuni zdravih masti, proteina i vlakana, orašasti plodovi i semenke bogati su hranljivim materijama i pružaju postojan izvor energije, sprečavajući nagle skokove šećera u krvi. Kombinacija proteina i vlakana stvara sitost, smanjujući unos kalorija, što doprinosi naporima za mršavljenje. Dijetolog ističe: "Orašasti plodovi i semenke bogati su zdravim mastima, proteinima i vlaknima, što može pomoći u regulisanju nivoa šećera u krvi i smanjenju gladi. Bademi, čia i laneno seme posebno su efikasni u davanju trajne energije."

mleko

Shutterstock

 

Bobičasto voće

Antioksidanti u bobičastom voću pomažu u regulisanju šećera u krvi. Prirodna slatkoća bobičastog voća zadovoljava želju za slatkim na zdrav način, čineći ga ukusnim i hranljivim izborom za one koji žele da stabilizuju nivo šećera u krvi i podstaknu mršavljenje.

"Bobičasto voće, poput borovnica, jagoda, kupina i malina, sadrži velike količine vlakana i antioksidanata, što ih čini izvrsnim izborom za održavanje zdravog nivoa šećera u krvi. Takođe pomažu u upravljanju težinom smanjujući unos kalorija i sprečavajući skokove glukoze nakon obroka", zaključila je dijetolog.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)