Izjeda je surova bolest, ali ona se bori kao lavica: Selin Dion na Olimpijskim igrama pokazala da nema predaje

Tatjana Badarević Vesti 27.07.2024 18:00 0

Selin Dion je ceo svet rastužila opakom dijagnozom.

Selin Dion

Printscreen/Instagram

 

 

Da je pevačica Selin Dion bolesna, zna se nešto više od godinu i po dana. Dijagnostikovan joj je sindrom ukočene osobe, koji uzrokuje nekontrolisanu zategnutost mišića. Otkazala je sve turneje, a sada i oduševila svet - zapevala je u javnosti prvi put nakon četiri godine, i to na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Izvela je pesmu francuske pevačice Edit Pijaf, L’Hymne à l’amour.

Pevala je sa Ajfelove kule u blistavoj haljini, a onda se i oglasila povodom tog spektakla: 

"Počašćena sam što sam večeras nastupila na ceremoniji otvaranja Pariza 2024. i presretna sam što sam se vratila u jedan od svojih najdražih gradova! Najviše od svega, tako sam sretna što mogu podržati ove neverovatne sportiste, njihovu žrtvu i odlučnost, bol i istrajnost. Svi ste toliko fokusirani na svoj san i, bez obzira na to hoćete li kući odneti medalju ili ne, nadam se da već to što ste ovde znači da vam se san ostvario! Svi biste trebali biti veoma ponosni, znamo koliko ste naporno radili da budete najbolji od najboljih. Ostanite fokusirani, moje srce je uz vas", poručila je Selin.

 

 

Selin je grozna dijagnoza drastično promenila život, a u prvom televizijskom intervjuu priznala je dosad nepoznate detalje.

Rekla je da je postala zavisna od tableta i da je s vremena na vreme samo povećavala dozu. Dnevno je zbog bolova uzimala i po 90 miligrama diazepama, što može biti smrtonosna doza. Ti lekovi su joj ublažavali grčenje mišića.

"Nisam znala da bi me to moglo ubiti. Uzela bih, na primer, pre nastupa 20 miligrama diazepama i dok bih došla od garderobe do sobe iza pozornice, već bi nestao", priznala je pevačica. Njeno telo je brzo počelo da se navikava na lek, pa bi ubrzo ponovo osećala bol i zato je povećavala dozu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading