Poštuje tradiciju princeze Dajane: Princ Vilijam vodi decu u posetu koju će pamtiti dok su živi, uče od bake koju nikada nisu upoznali

Vesti 10.07.2024 20:28 0

Vilijam je u nedavnom intervjuu za Tajms otkrio da nakon što su videli ljude na ulicama na putu do njihove škole često razgovara sa svoje troje dece o beskućnicima

kraljevska porodica

Tayfun Salci / Zuma Press / Profimedia

Princ Vilijam i njegova deca idu stopama princeze Dajane.

Monarh se navodno sprema da povede svoje troje dece- Džordža, princezu Šarlotu i princa Luisa, u posetu centru za beskućnike — „potez koji podseća na njegove posete skloništima za beskućnike sa svojom majkom princezom Dajanom dok je bio dete “, izveštava Hello.

Vilijam je u nedavnom intervjuu za The Times otkrio da nakon što su videli ljude na ulicama na putu do njihove škole često razgovara sa svoje troje dece o beskućnicima.

„Kada sam otišao jutros, jedna od stvari o kojima sam razmišljao bila je: 'Kada je pravo vreme da povedem Džordža ili Šarlotu ili Luisa u organizaciju beskućnika?'. Tokom školskog trčanja, razgovaramo o onome što vidimo," rekao je on.

,,Kada smo bili u Londonu redovno smo viđali ljude kako sede ispred supermarketa i razgovarali smo o tome."

Princ od Velsa je nastavio: ,,Rekao bih deci, 'Zašto su oni tamo? Šta se dešava?' Mislim da je u našem interesu, mislim da je to ispravna stvar, da treba približiti decu, kada bude pravo vreme, na pravi način, da bi razumeli. Oni će odrasti znajući da su neki od nas jako srećni, dok je drugima potrebna mala pomoć. Neki od nas treba da pomognu kako bi drugi popravili svoje živote."

Vilijamova želja da izloži svoju decu teškoćama beskućništva javila se usred najave njegove dvodelne ITV televizijske serije, ,,Princ Vilijam: Možemo da okončamo beskućništvo", koja će biti emitovana na ITV1 i ITVXS-u ove jeseni.

 

 

Program će detaljno opisati proces pokretanja ,,Homewards"-a, njegove inicijative da spreči i konačno okonča beskućništvo širom Ujedinjenog Kraljevstva – i „pokriti će priče pojedinaca koji se trenutno suočavaju sa beskućništvom i onih koji su prošli kroz to iskustvo“, navodi se u zvaničnom saopštenju za štampu.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading