Deda mu se prevrće u grobu: Hari i Megan promenili prezime deci, kraljevska porodica zanemela

Vesti 25.02.2024 16:10 0

Princ Hari i Megan Markl su poslednjim potezom šokirali, ne samo kraljevsku porodicu, već i ceo svet.

princ hari

Shutterstock

Princ Hari i Megan Markl šokirali su kraljevske obožavaoce kada su uprkos tradiciji staroj 64 godine svojoj deci promenili prezime! To su uradili u okviru velikog rebrendiranja i lansiranja svog sajta. Princ Arči i princeza Lilibet prezivali su se Mauntbaten-Vindzor, što je prezime koje se 1960. godine davalo ga potomcima kraljice Elizabete II i princa Filipa po muškoj liniji. Međutim, deca su sada dobila prezime Saseks.

Širom sveta se njihov potez tumači kao poruka da ne pripadaju kraljevskoj porodici kao princ Vilijam i kralj Čarls. Megan Markl i princ Hari su time izbacili sebe iz porodice i to u najtežem trenutku, kada se kralj Čars bori sa rakom, a Kejt Midlton oporavlja nakon operacije stomaka.

princ hari

Profimedia

 

Kraljevski stručnjak je za „Dejli Mejl“ rekla da će to dodatno udaljiti princa i njegovu decu od kraljevske porodice, kao i da je princ Filip, Harijev deda bio povređen kada je saznao da njegova deca neće nositi njegovo prezime Mauntbaten, kada je njegova supruga princeza Elizabeta postala kraljica 1952. Umesto toga, trebalo je da se prezivaju samo Vindzor, prema kraljičinoj porodici. "Kako je tužno što je samo tri generacije kasnije Hari tako otvoreno zanemario želje svog dede i efektivno napustio porodično prezime za koje se Filip borio," kaže kraljveski stručnjak za „Dejli mejl“.

Komentari (0)
Loading