Skandal na španskom dvoru: Biznismen izneo "nove dokaze" navodne ljubavne afere sa bivšom svastikom, kraljicom Leticijom

Slobodanka Ćorić Vesti 07.12.2023 11:45 0

Pre nekoliko dana bivši suprug Telme Ortiz, Haime del Burgo, pokazao je da nije zaboravio suprugu kralja Felipea VI kroz kontroverznu publikaciju

Kraljica Leticija

Shutterstock


Haime del Burgo je ovog vikenda napravio revoluciju na društvenim mrežama, stavljajući Kraljevsku kuću u centar pažnje. Naime, ne smiruje se skandal na španskom dvoru nakon objavljivanja knjige "Letizia y Yo" koja donosi tvrdnje bivšeg zeta kraljice Leticije Haimea Del Burgoa da je ona sa njim varala supruga, kralja Felipe Vi. Prema rečima ovog muškarca, ta romansa desila se pre njegovog venčanja sa Leticijinom sestrom Telmom Ortiz, a nastavila se i nakon kraljevskog venčanja 2004. Afera je podigla veliku buru, a on se ponovo oglasio.

Zet kraljice Leticije u svojoj prvoj objavi na društvenim mrežama nakon što je izbio skandal, napisao je sledeće: "Ne menjam ni zarez u svojim izbrisanim objavama. Cenim poruke onih koji su shvatili da sam imao svoje razloge. Ne zameram onima koji su mi pretili ubistvom. Ne osećam se ponosno. Ali istina je takva kakva jeste. Priznajem samo jednog kralja na nebu i njegovo ime je Isus iz Nazareta. On će mi suditi".

Poruku je objavio i na engleskom i na španskom jeziku. Haime Del Burgo koji živi u Ujedinjenom kraljevstvu, objavio je prošlog vikenda na X mreži selfi kraljice Leticije koji mu je, kako je on rekao, ona poslala dok je bila trudna. Na toj slici Leticija nosi maramu, koju joj je navodno bivši zet poklonio.

"Ljubavi. Nosim tvoju maramu. Kao da te osećam pored sebe. Brini se za mene. Štiti me. Brojim sate do ponovnog viđenja. Volim te. Odlazi odatle. Tvoja", tako glasi navodna poruka koju je španska kraljica poslala Burgou.

Što se tiče advokata, on je imao nameru da je oženi pre nego što je saznao da je u vezi sa princom Felipeom de Borbonom. Prema Penjafielu, sastali su se na večeri u bašti hotela Ric u Madridu, gde je planirao da joj da prsten da je zaprosi. Međutim, u tom trenutku je priznala da je upoznala drugog čoveka, Felipea de Borbona. U stvari, knjiga ukazuje da su oboje imali romantičnu vezu kada je Letizia već bila sa princom. Stoga bi ovo mogao biti jedan od razloga zašto bi del Burgo svojom najnovijom objavom na društvenim mrežama pokušao da diskredituje Leticiju.
 

Prema njegovim rečima, on se kasnije sprijateljio sa Felipeom Vi, a kraljica ga je zamolila da im bude svedok na venčanju.


Ko je Haime del Burgo?
 

Haime Del Burgo koji je otac dvoje dece, oženio se Leticijinom sestrom, Telmom Ortiz 2012. Rastali su se 2014. a zvanično razveli 2016. godine.

Španski dvor je za Daily mail izjavio da neće komentarisati ovu aferu. A svi se pitaju iz kog razloga bi Haime del Burgo pokušao da diskredituje kraljicu Leticiju?

 
Komentari (0)
Loading