Ima probleme sa štitnom žlezdom, a kilažu ne menja: Rozga vitka zahvaljujući ishrani koja je proglašena najboljom na svetu

Marina Đurđević Vesti 27.07.2023 18:43 0

Moji problemi sa štitnom žlezdom mi ne dozvoljavaju da se ugojim ni pola kilograma

Jelena Rozga

Printscreen/Instagram

Jeleni Rozgi je 2006. dijagnostikovana hipertireoza, a pre nekoliko godina i tahikardija. Ipak, pevačica godinama ima isti broj kilograma i uprkos zdravstvenim problemima, zavidnu figuru duguje pretežno mediteranskoj ishrani.

„Moji problemi sa štitnom žlezdom mi ne dozvoljavaju da se ugojim ni pola kilograma“, priznala je jednom prilikom.

„Sada je najvažnije da se što manje nerviram, i zbog srca i zbog štitne žlezde. Prethodnih godina sam pevala sve koncerte bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini, a sa svojom publikom i dalje mogu da pevam i igram skoro dva sata“, zaključila je pevačica.

 

 

„Ima neke veze sa genetikom i činjenicom da živim pored mora. Moja štitna žlezda me ponekad stvarno zeza, ali generalno se osećam dobro. Ne dam se ja, samo osmeh na licu i pozitiva“, rekla je Rozga.

Ona je, između ostalog, istakla da je nekoliko sati na sceni odličan način da ostane u formi i bude u dobroj kondiciji, a priznala je i da joj je tokom izolacije zbog pandemije došlo do „kvara“ štitne žlezde kada je prestala da trenira i samim tim šokirala svoje telo. Po savetu trenera, nastavila je da vežba kod kuće.

Ono što mnoge u kontekstu njenih zdravstvenih problema zanima jesu navike u ishrani uz pomoć kojih održava kilažu. Jelena je otkrila da, uprkos tome što je veliki gurman, pazi šta jede i trudi se da obroci budu lagani i zdravi. Jede, kaže, nekoliko puta dnevno, ali uvek u malim porcijama, a ponekad ima i dan kada je opuštenija nego inače kada je u pitanju jelo.

 

 

Jelena je priznala da se hrani po principima mediteranske kuhinje, pa su na njenom meniju u prvom planu povrće, voće i riba, a priznala je kako joj je posebno drago pečeno kestenje, prenosi Story.hr. A ovde se možete podsetiti i koji je osnovni spisak namirnica da i sami počnete sa mediteranskom ishranom, koja je više puta proglašena za najbolju i najzdraviju na svetu.

Komentari (0)
Loading