Gvinet Paltrou podelila savet o starenju: "Žene treba da budu zdrave i da zdravo stare, čudno je biti zamrznut u vremenu"

Olja Jelić Vesti 21.07.2023 17:05 0

Glumica Gvinet Paltrou za "Vog" je otkrila svoje stavove o starenju, ali je podelila i nekoliko korisnih savetu u domenu lepote.

Gvinet Paltrou

Shutterstock

Gvinet Paltrou o starenju kaže: "Mislim da je to kulturološki problem. Žene žele da budu zdrave i žele da zdravo stare. Zamisao prema kojoj bi trebalo biti zamrznute u vremenu tako je čudna", rekla je za magazin. Govorila je i o tome kako se divi zvezdama koje su prihvatile svoje godine, ističući 65-godišnju glumicu Endi Mekdauel i njene "predivne sede kovrdže".

 

 

Dotakla se i toga da postoje dvostruki standardi po pitanju starenje žena i muškaraca: "Definitivno postoje dvostruki standardi. Nameće se stav da je lepo osedeti kao muškarac, ali za žene nije tako. Žene uvek pitaju šta planiraju da učine u vezi s borama i kožom koja stari".

 

 

 

Istakla je da ujutru koristi ajurvedsko ulje za ispiranje usta, pere zube i onda odmah meditira. Koristi minimalno šminku i to u posebnim prilikama, a što se tiče vežbanja ne zaobilazi duge šetnje i godinama se pridržava vežbanja po savetu svog trenera Trejsi Anderson.

Komentari (0)
Loading