Švedska je pobednik PESME EVROVIZIJE: Lorin je ispisala istoriju, ovo još ni jednoj ženi nije pošlo za rukom

Vesti 14.05.2023 08:00 0

Veče neizvesnosti

Švedska je pobednik PESME EVROVIZIJE: Lorin je ispisala istoriju, ovo još ni jednoj ženi nije pošlo za rukom

EPA

Lorin (40) je prva izvođačica koja je dva puta odnela pobedu na ovom takmičenju - pre 11 godina je odnela pobedu s pesmom "Euphoria", ove s numerom "Tattoo". Ovako je izgledao njen nastup:

 

 

Samo finale Evrovizije je bilo veoma napeto. Lorin je ubedljivo vodila kada su bili glasovi stručnog žirija iz celog sveta, ali kada su počeli glasovi publike, tu je bilo jako neizvesno. U jednom trenutku je povela Finska, jer je publiku oduvala njuhova pesma "Ča ča ča". 

Na kraju, kada je ostalo da se dodele bodovi samo Švedskoj, bilo im je potrebno 187 poena da bi pobedili. Na kraju je i publika odlučila da je Lorin prava pobednica, i nagradili su njen nastup i pesmu sa pobedom.

Ali i dalje je Džoni Logan bez konkurencije najuspešniji učesnik u istoriji Pesme Evrovizije. Imao je učešća u čak tri pobede Irske sa snažnim baladama. Na Pesmi Evrovizije 1980. u Hagu Logan je pobedio pevajući What's Another Year. 1987. u Briselu je ponovo trijumfovao sa svojom pesmom Hold Me Now, izabranom 2005. za treću najbolju pesmu u istoriji takmičenja. Na Pesmi Evrovizije 1992. u Malmeu je pobedila Linda Martin sa pesmom Why Me?, koju je Logan komponovao.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading