Velika Britanija na nogama: Konačno otkriveno da li će princ Hari prisustvovati KRUNISANJU

Vesti 17.04.2023 11:30 0

Krunisanje će se obaviti 6. maja

Velika Britanija na nogama: Konačno otkriveno da li će princ Hari prisustvovati KRUNISANJU

Foto: AP

Posle nekoliko nedelja neizvesnosti, princ Hari je najavio da će zaista prisustvovati krunisanju svog oca, Čarlsa III. Nasuprot tome, Megan Markle će ostati u Sjedinjenim Državama sa svojom decom. Vest koja je posebno rastužila monarha.

Bilo je to pitanje koje je nekoliko nedelja uznemirilo kraljevstvo: da li će princ Hari i Megan Markl biti prisutni ili ne na krunisanju Čarlsa III, 6. maja? A 12. aprila, Bakingemska palata je objavila da će vojvoda od Saseksa zaista prisustvovati događaju.

Međutim, njegova supruga će ostati u Los Anđelesu sa njihovo dvoje dece, Arčijem i Lilibet . Izvori su rekli da je Megan Markl odbila poziv kako bi proslavila rođendan svog sina, koji će 6. maja napuniti 4 godine.

RadioOnline je takođe izvestio da Markl ne želi da bude u centru pažnje i da želi da izbegne bilo kakve glasine oko nje i njene porodice.

Nema zvanične uloge princa Harija na krunisanju

Krunisanje Čarlsa III biće posebno jer će to biti prvi put da će se princ Hari ponovo sastaje sa svojom porodicom od objavljivanja njegovih eksplozivnih memoara. U Velikoj Britaniji, ne očekuje se da će brat princa Vilijama imati zvaničnu ulogu na ceremoniji.

Takođe se ne očekuje da će učestvovati u povorci između Bakingema i Vestminsterske opatije. Konačno, takođe je malo verovatno da će se pojaviti sa kraljem na balkonu palate. Čarls III bi trebalo da bude okružen svojom suprugom, kraljicom suprugom Kamilom , ali i princom od Velsa i princezom od Velsa, princom Vilijamom i Kejt Midlton, i njihovom decom Džordžom, Šarlotom i Luisom.

Očekuje se da će se pojaviti i princeza Ana i njen suprug, princ Edvard i njegova supruga Sofi, vojvoda i vojvotkinja od Glostera i vojvoda od Kenta i njegova sestra princeza Aleksandra.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading