"Plakala sam i ČUPALA KOSU": Kajli Džener je pričala o NAJBOLNIJEM iskustvu u životu, nakon porođaja je prolazila kroz PAKAO

Vesti 23.02.2023 10:10 0

Kajli Džener je iskreno ispričala kroz šta je prolazila nakon oba porođaja

"Plakala sam i ČUPALA KOSU": Kajli Džener je pričala o NAJBOLNIJEM iskustvu u životu, nakon porođaja je prolazila kroz PAKAO

Profimedia

 

Kajli Džener je pričala o svoja dva porođaja i kaže da se borila sa postporođajnom depresijom, pa je iz svog iskustva ponudila savet majkama koje se bore sa istim problemom.

Džener (25), koja ima petogodišnju ćerku Stormi i sina Ajra sa bivšim Trevisom Skotom, navela je da je posle prvog porođaja prošla kroz najteži period. Ali i drugi je bio takođe depresivan i bolan. 

Iako je taj period najbolniji u njenom životu, savetovala je drugim majkama da nikako ne klonu duhom zbog toga i da će takvo stanje brzo da prođe.

- Doživela sam to. Dva puta. Prvi put je bilo veoma teško, plakala sam i čupala kosu sa svoje glave, drugi put sam to malo lakše podnela - rekla je ona za Vaniti Fair Itali.

- Poručila bih tim ženama da ne razmišljaju previše o tome, da prihvate sve emocije i one najteže, da ih ne odbacuju jer će to stanje brzo da prođe. Odbolujte, dozvolite sebi da vam bude teško, bez obzira što je taj period  bolan. Znam, u tim trenucima mislite da to nikada neće proći, da ti telo više neće biti kao pre, da više nećeš biti isto.

To nije tačno: hormoni i emocije su u toj fazi su mnogo, mnogo moćnije i veće od vas.

- Moj savet je da preživite tu tranziciju, bez straha od posledica. Rizik je da propustite i sve najlepše stvari majčinstva.

Kajli je takođe razmišljala o radostima majčinstva i opisala je dovođenje svoje dece kući po prvi put kao „možda najlepši trenutak“. 

- Našla sam se u bolnici sama sa novim i nepoznatim stvorenjem u naručju. To je tako jedinstvena i posebna situacija i sve je posle te postporođajne depresije što dolazi je čarobno.

Kajli je dodala da je toliko plakala da je čak i odmaranje bilo bolno: „Do te mere da bih ležala u krevetu i plakala dok me glava ne zaboli. Onda od bola zaspim".

Kaže da će njene reči ohrabrenja možda značiti nekim ženama koje prolaze kroz isti problem.

- Samo želim da kažem svojim majkama posle porođaja da postporođaj nije bio lak. Nije bilo lako, veoma je teško - rekla je ona u svojim Instagram pričama. 

- Nije lako mentalno, fizički, duhovno... samo je ludo. Bilo je teško. I samo sam to htela da kažem. Nisam čak ni mislila da ću danas uspeti da vežbam, ali ovde sam i osećam se bolje, tako da imaš ovo.

„I u redu je da nije u redu“, rekla je. 'Kada sam to shvatila, odmah mi je bilo lakše.

 

Komentari (0)
Loading