"Mrzela sam svoje telo": Bili Ajliš progovorila o svojoj borbi sa sindromom "labavih zglobova"

Vesti 09.01.2023 10:38 0

U najnovijem intervjuu za magazin Vogue, 21-godišnja pevačica je pričala o iskustvima sa ovom bolešću i odnosu sa svojim telom

Bili Ajliš

Shutterstock

„Kada sam bila tinejdžerka, mrzela sam svoje telo“, priznala je Bili Ajliš. „Bila sam besna koliko mi je to bola nanelo i od koliko stvari sam morala da odustanem.

Suočavanje sa prošlim traumama i pogrešnim dijagnozama Bili Ajliš uticalo je na njeno telo i na to kako se oseća zbog toga. U dobi od 13 godina, umetnica je zadobila povredu kuka, što ju je primoralo da svoju energiju usmeri isključivo na muziku, umesto na ples koji je volela. "Plesala sam 12 sati nedeljno", rekla je Ajliš. "A onda sam imala povredu koja je uništila epifiznu hrskavicu u kuku. Bila je to najdepresivnija godina u mom životu. Samo sam ležala u krevetu i nisam mogla da se pomerim." Ajliš je od tada dijagnostikovano genetsko stanje koje se zove hipermobilnost zglobova.

Šta je hipermobilnost zglobova, poremećaj sa kojim se Bili Ališ bori?

"Osećala sam da me telo godinama vara i obmanjuje“, priznala je ona. Sindrom hipermobilnosti zglobova je nasledni poremećaj vezivnog tkiva koji uzrokuje da zglobovi budu abnormalno opušteni i fleksibilni. Iako stanje obično ne izaziva dodatne simptome, u nekim slučajevima može biti povezano sa povećanim rizikom od povreda, bolova u zglobovima i ukočenosti, kao i umora i problema sa crevima. To takođe može biti znak stanja zvanog Ehlers-Danlosov sindrom.

Bili Ajliš o njenom odnosu sa svojim telom

21-godišnja pevačica ponovo je iskreno progovorila o svom odnosu prema telu. U intervjuu za The Guardian iz 2021. godine, Ajliš je otkrila da mora da se "isključi sa slike o svom telu" kada nastupa, jer to može uticati na njen učinak. U razgovoru je govorila o nošenju veće odeće koja joj olakšava kretanje bez pokazivanja svoje figure.

Tokom 2019. godine, tokom kampanje za Kalvina Klajna, pevačica je razgovarala o problemu društvene opsesije telima (svojim i tuđim) i rekla da je to inspirisalo njen imidž u javnosti. Široka odeća znači da „niko ne može da ima mišljenje o vama jer nije video šta je ispod“, priznala je pevačica.

Ajliš je dodala da je kritikovana i osuđivana ne samo zbog nošenja prevelike odeće, već i zbog otkrivanja grudi. Pevačica se prisetila da je jednom fotografisana u bluzi koja je otkrivala njen dekolte. „Skoro svaka veb lokacija pisala je o mojim sisama“, rekla je Ajliš. „Bili su broj jedan na Tviteru.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading