Preminuo je glumac Davor Janjić: Teško je DISAO i imao GUŠENJA, a sumnja se da je ova BOLEST doprinela da izgubi ŽIVOTNU BITKU

Vesti 29.11.2022 13:58 1

Davor Janjić, jedan od velikih jugoslavenskih glumaca, preminuo je u 54. godini u Beogradu

Preminuo je glumac Davor Janjić: Teško je DISAO i imao GUŠENJA, a sumnja se da je ova BOLEST doprinela da izgubi ŽIVOTNU BITKU

Printscreen/Youtube

 

Ostat će zapamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića gdje je glumio Nihada Halilovića.

Upravo je ostao najzapamćeniji po kultnoj rečenici iz filma “Ovo malo duše” kada je rekao: “Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”.

Prema informacijama Avaza, Janjić je preminuo sinoć u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ovu informaciju potvrdili su njegovi prijatelji.

Davor Janjić rođen je 18. novembar 1969. u Tuzli.

Bio je bosanskohercegovački filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulogama u nekim od zapaženih filmova na kraju jugoslovenske kinematografije među kojima se ističe lik Martina Kujundžića u filmu „Život sa stricem“. Od 1991. do 1996. je boravio u Londonu, a od 1997. živi i radi u Sloveniji. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.

Kako je za portal “Avaza” rekao njegov prijatelj Ahmed Burić, Davor je već nekoliko dana teško disao, imao je gušenja.

No, još nije poznato od čega je tačno preminuo.

– Ne zna se je li to bila neka embolija, je li se u međuvremenu zarazio koronavirsom… Jednostavno, nije mogao disati – rekao je Burić.

Iz Burićeve izjave zaključujemo da postoji mogućnost da je glumac preminuo od neke embolije pluća, ali ni korona nije eliminisana kao uzrok.

Korona nam je poslednjih godina znatno uticala na život. Nekome je pokvarila kvalitet, a nečiji zauvek ugasila.  Uz teške upale pluća, pacijentima koji su zakačili virus često se dijagnostikuju poremećaj srčanog ritma, razni kardiovaskularni problemi, poremećaj metabolizma šećera i elektrolita, digestivnog sistema... To kasnije neretko dovede do smrtnog ishoda.

Arterijski i venski tromboembolizmi koji prate Kovid -19, koronarni sindrom, plućna embolija, moždani udar su najveća opasnost, a posledice ovih stanja mogu da budu fatalne.

Međutim, osećaj nedostatka vazduha u miru, ubrzano disanje i srčani rad, kašalj, iskašljavanje sukrvičavog sadržaja, nagli gubitak svesti, jednostrani bol u nozi ili njen otok, kao i povišena telesna temperatura nisu samo posledica preležanog virusa. Ovi simptomi mogu da budu stečeni, a posledice podjednako katastrofalne jer ukazuju na postojanje embolije.

 

Komentari (1)
Loading
Jim London
29.11.2022 19:42

i on znaci "Died suddenly" (pruzio ruku Gatesovoj). Velika steta, kako li je majstorski odigrao ulogu u Outsider.