Ko kaže da ovu mogu samo ŽENE?! Dejan Petrović je majstor TRUBE, a tek kako pravi domaću PITU GUŽVARU!

Izvor: Rina Vesti 24.09.2021 16:15 0

Program “Kuhinja moje mame” će se održavati četiri puta tokom godine u tri dana i promovisaće se nacionalna gastronomija i stari recepti naših baka i organska hrana

Ko kaže da ovu mogu samo ŽENE?! Dejan Petrović je majstor TRUBE, a tek kako pravi domaću PITU GUŽVARU!

Foto: Rina

Epidemija koronavirusa privukla je sve više turista u ruralna srpska područja i u domaćinstva koja se bave seoskim turizmom. Tokom proteklih godinu dana on cveta i na Jelovoj Gori, planini koja se nalazi na samo 17 kilometara od centra Užica, a koja je jedinstvena po svojim padanima prepunim divljih borovnica i gustom šumom.

Ono što je zajedničko svim etno-domaćinstvima jeste tradicija koja se ljubomorno čuva i kad je u pitanju građenje objekata, njihov enterijer, ali i gastronomska ponuda. U cilju dodatnog promovisanja ruralnog turizma, Turistička organizacija Užica je u saradnji sa seoskim turističkim domaćinstvom na Jelovoj Gori, priredila promociju škole tradicionalne gastronomije našeg kraja pod nazivom “Kuhinja moje mame”. Osim domaćina, rukave je zasukao i kecelju opasao čuveni trubač Dejan Petrović koji je potpuno iskusno napravio pitu sa sirom i to od domaćih kora.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

 

- Moram priznati da kući pravim sa onim kupovnim korama i u tome sam majstor, ali danas sam pokušao i da napravim ove domaće i moram priznati da je veoma zahtevno i prava umetnost. Moj stav je dobro poznat i uvek ističem da nema jake Srbije bez jakog sela. Zato sam danas i odlučio da podržim ove ljude koji se uspešno bave seoskim turizmom ovde na Jelovoj Gori. Ovo je prava prirodna oaza, još uvek nedovoljno otkrivena i u tome je njena čar - rekao je Dejan Petrović za RINU.

Program “Kuhinja moje mame” će se održavati četiri puta tokom godine u tri dana i promovisaće se nacionalna gastronomija i stari recepti naših baka i organska hrana.

Porodica Starčević je od livade na Jelovoj Gori napravila pravi raj. Radi se o mladim obrazovanim ljudima koji su izabrali selo kao mesto za razvoj svog posla i nikad se nisu pokajali, jer u tome vide budućnost.

- Ideja je nastale pre 14 godina, formiranjem ovih kamenih objekata kao turističih. Moji roditelji su se vratili na selo a i ja sam se vratio na malo drugačiji način. Radim u Užicu, ali radim i ovde , i gde provodim i svoje slobodno vreme. Program “Kuhinja moje mame” će se održavati četiri puta tokom godine u tri dana i promovisaće se nacionalna gastronomija i stari recepti naših baka i organska hrana - rekao je Gvozden Starčević, vlasnik seoskog turističkog domaćinstva.

Komentari (0)