Minja Subota proslavio je našu pevačicu koju voli cela Srbija, a njene reči o pokojnom voditelju se ne zaboravljaju!

Najžena Vesti 17.09.2021 09:40 0

Čuveni televizijski voditelj, Minja Subota, preminuo je u 82. godini. On je poslednje dane proveo na pulmologiji, zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme

Minja Subota proslavio je našu pevačicu koju voli cela Srbija, a njene reči o pokojnom voditelju se ne zaboravljaju!

Dejan Briza

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života, nakon borbe sa teškom bolešću.

Bio je autor čuvenog dečjeg serijala Muzički tobogan, koji je počeo da se emituje 1980. godine i uz koje su odrasle mnoge generacije.

Ono što mnogi nisu znali da je Minja Subota baš u svojoj emisiji proslavio novosadsku pevačicu Natašu Bekvalac, koja će mu na to biti zauvek zahvalna. 

Pevačica je jednom prilikom rekala kako joj je žao što njena ćerka Hana neće doživeti ono što je doživela ona, kao mala. Nataša je rekla i da je Minji izuzetno zahvalna na svemu što ju je naučio.

- Meni je žao što moja Hana neće doživeti to što sam ja doživela da se talentovanom decom bave na taj način kao što je slučaj bio u mojoj školi. Moja škola je imala hor i odličnu profesorku muzičkog koja je mene odmah čula, još u prvom razredu i stavila za solistu celog hora - govorila je Nataša svojevremneo i dodala:

 

 

- Postojali su razni muzički festivali na kojima je naša škola konkurisala, pa sam se tako kao solista upoznavala sa brojnim važnim ljudima, među kojima je bio i dirigent Joca Adamov. On je dirigovao i u 'Toboganu' koji je vodio Minja Subota. NJih dvojica su se u kombinaciji na sjajan način bavili muzikom za decu. Oni su mene prepoznali i kao dobrog pevača i interpretatora, ali i kao celokupan proizvod, jer ja nisam samo izlazila i pevala. Ja sam se trudila, uz pomoć svoje mame, da to bude čitav scenski nastup, od garedrobe do scenskog pokreta koji je mama satima vežbala sa mnom, i to svaki pokret do detalja. Kad sam se na javnoj sceni pojavila 2000. godine svi su govorili da sam 'kompletan proizvod', ali to nije nešto što se rađa preko noći, nego je to, uz talenat, nešto na čemu se naporno radilo", ispričala je Nataša, podvlačeći da je izuzetno zahvalna Joci Adamovu i Minji Suboti za sve ono čemu su je naučili - rekla je Nataša Bekvalac.

Komentari (0)
Loading