Nesvakidašnja LJUBAVNA priča najsujevernijeg srpskog pisca: Verovao je da ga je sudbina spojila sa MORNARKOM sa kojom ga je smrt rastavila

Vesti 27.04.2022 14:45 0

Kada je ugledao, odmah je znao da će ona postati bitna u njegovom životu

Nesvakidašnja LJUBAVNA priča najsujevernijeg srpskog pisca: Verovao je da ga je sudbina spojila sa MORNARKOM sa kojom ga je smrt rastavila

foto/vikepedija

Poznati roman "Nečista krv" i neprevaziđena drama  "Koštana" danas je obavezno štivo srpske knjižvnosti, a njihov autor je Borisav Bora Stanković. 

Bio je srpski bio je cenjeni srpski književnik i romanopisac s prelaza iz 19. u 20. vek. Prvi je u književnost uveo osobine koje su kod žene upečatljive. Temperamentne, drčne i samosvesne žene, do tad nisu bile predstavljene u pozitivnom svetlu. 

Jedna zanimljiva ljubavna priča se nadovezuje za ovog poznatog književnika, piše Istorijski zabavnik. 

Naime Bora Stanković se jedan dan šetao ulicama Beograda a onda je u izlogu ugledao nju, fotografiju prelepe devojke obučenu u mornarskoj uniformi.

Te fotografije su bile izložene raznih dobrostojećih Beograđana i Beograđanki pred predstojeći maskenbal, a upravo tu, među desetinama fotografija, njemu je baš ta prelepa žena zapala za oko. 

Malo ko je znao koliko je on zapravo sujeveran bio i koliko je verovao u sudbinu, te je bio ubeđen da ta slika nije stajala u tom trenutku tu slučajno.

Te večeri Bora je sa svojim prijateljima ugledao baš nju na tom čuvenom maskmabalu, i znao je koliko je verovao u sudbinu da je to baš ona prava žena za njega.

Prišao je i saznao da se prelepa  "mornarka" zove Angelina Milutinović.  Nedugo nakon te večeri oni su se venčali a ostali su do "kraja života'' zajedno. 

Ovaj sudbinski par je dobio tri ćerke a poznati pisac je umro 22. oktobra 1927 u 51. godini života. 

 

 

 

Komentari (0)
Loading