Prepoznajete li glumačku LEGENDU? Slava i novac su mu bili VAŽNIJI od porodice, odrekao se ĆERKE, prepoznatljiv je po ulozi žderača ljudskog mesa

Vesti 27.03.2022 10:00 0

Godinama se borio sa depresijom, a onda je upoznao 18 godina mlađu glumicu

Prepoznajete li glumačku LEGENDU? Slava i novac su mu bili VAŽNIJI od porodice, odrekao se ĆERKE, prepoznatljiv je po ulozi žderača ljudskog mesa

Profimedia

 

Sjajni velški glumac Entoni Hopkins najpoznatiji je po svom glumačkom intezitetu, kao i po ulogama koji su uglavnom osobe na ivici ludila ili su patetični na bilo koji drugi način.

 

 

Početkom devedesetih Entoni doživljava vrhunac svoje karijere snimivši film "Kad jaganjci utihnu". Na kastingu on je dobio ulogu serijiskog ubice kanibala Hanibala Lektora, a glavnu ulogu pored njega tumačila je sjajna Džodi Foster. Interesantno je da je za svoj performans u ovom filmu osvojio najprestižniju nagradu - svog prvog "Oskara" u kategoriji najbolji glavni glumac, a Džodi takođe u kategoriji najbolja glavna glumica. Film je postao apsolutni hit, i nagrade su se samo ređale. Zanimljivo je da je ovo najkraća glavna uloga koja je dobila "Oskara" jer Entoni kao Lektor pojavljuje se ukupno sedamnaest minuta.

Portret Hanibala Lektora koji je savršeno odglumio postao je kultan među svim ljubiteljima filmova, a Američki filmski institut proglasio ga je najvećim filmskim zlikovcem svih vremena. On je ulogu Lekotora reprizirao 2001. godine u filmu "Hanibal", a zatim i godinu dana kasnije u projetku "Crveni zmaj".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Halpin (@peterhalpin)

 

Što se tiče njegovog ljubavnog života prvi put u brak stupio je sa Penelopom Barker 1968-e godine. Međutim nakon samo nekoliko meseci, brak im je zapao u krizu. Tada je Entoni počeo da se opija, a karijeru je stavio ispred svoje supruge koja je bila vidno nezadovoljna. U avgustu naredne godine dobili su ćerku Ebigejl, ali ni ona nije mogla da učvrsti njihov brak i na kraju par se razveo. Sledeća žena slavnom glumcu bila je Dženifer Lejton sa kojom se venčao 1973. godine. Njih dvoje su u braku ostali do 2002. godine.

Već sledeće godine venčava se sa Stelom Ajrojavom za koju je izjavio da je nešto najbolje što mu se dogodilo u životu. Ona ga je izvukla iz depresije i par se i dalje nalazi u srećnom braku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A B A T C H I (@iamabatchi)

 

Ipak, jedna stvar u poslednje vreme intrigira publiku širom sveta, a to je činjenica da je javno priznao da ga ćerka Ebigejl uopšte ne zanima i da sa njom nema nikakav kontakt, niti se trudi da ga obnovi. Preciznije, rekao je da mu nije stalo do porodičnog raskola i priznaje da je "prilično indiferentan" kad je reč o njegovoj 48-godišnjoj ćerki.

Komentari (0)
Loading