"Jecala je, a ja sam je pustila da govori": Novi potresni detalji o princezi Dajani koji slamaju srce

Tatjana Badarević Vesti 11.09.2024 15:44 0

Učiteljica plesa princeze Dajane u svojim memoarima otkriva detalje o Dajaninoj borbi s krahom braka i bulimijom.

princeza Dajana

Profimedia

 

U britanske knjižare ovih dana stigla je nova knjiga u kojoj se opisuju susreti s princezom Dajanom, kako piše People.

Njena dugogodišnja učiteljica plesa En Alan objavila je knjigu "Dancing With Diana: A Memoir" u kojoj je otkrila kada je Dajana shvatila da je gotov njen brak s tadašnjim prestolonaslednikom, danas kraljem Čarlsom, sumnje o aferi sa Kamilom Parker-Bouls, njenu borbu s bulimijom, kao i sreću kada je otkrila da je trudna.

Dajana i En Alan su se upoznale nedugo nakon njenog venčanja 1981. godine, a njihovo prijateljstvo i saradnja je trajala devet godina. Da su se časovi plesa isplatili, Dajana je pokazala 1985. godine kada je plesala sa Džonom Travoltom.

 

 

Kada su se upoznale, Dajana je insistirala da je Alan naziva imenom, koja je pamti po njenom smehu i rumenjenju lica. Istovremeno, seća se trenutka kada je Dajana otkrila aferu Čarlsa i Kamile.

"Mogla sam da osetim povređenost, bespomoćnost u njoj", piše Alan. "Jako je prihvatala moju utehu, između toga bi rekla: "Sigurno me smatraš groznom." Ja nisam. . . . Polako, posle još nekoliko minuta nežnog jecanja, rekla je: "Jednostavno ne mogu učiniti ništa kako treba kada je u pitanju moj muž. Jako ga volim i želim da bude ponosan na mene, ali mislim da on ne oseća isto." Samo sam je pustila da govori, ne dajući savete, već samo slušajući."

 

 

Razgovori o Dajaninom i Čarlsovom braku nastavili su se do preseljenja Alan u Škotsku 1989. godine.

"Dajana je želela da Čarls bude s njom i da je voli", stoji u knjizi En Alan. "Iako je bila u vlastitoj romantičnoj aferi, Čarls je u ovom trenutku još uvek bio muškarac kakvog je želela i zato je to bilo tako bolno za nju. "Najvažnije mi je da održim svoju porodicu na okupu", rekla je, još uvek plačući."

 

 

Iako su vremenom izgubile kontakt, En je pogodila Dajanina smrt u saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

“Održala sam vlastito privatno bdenje kod kuće, okruživši se svećama, cvećem i Dajaninim plesnim fotografijama i pismima”, napisala je Alan. “Sve što sam mogla učiniti je sećati se i ceniti vreme koje smo proveli zajedno. Pomoglo mi je da ispunim prazninu koju sam osećala.”

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading