Šta da radim? Svekrva traži da odustanem od posla, kaže da tako sramotim njenog sina i da sam sebična

Jelena Vukelić Vesti 10.09.2024 12:28 0

Jedna žena je ostala šokirana zato što joj je svekrva rekla da mora da odustane od svoje karijere snova jer je njen posao "sramota" za porodicu.

žena

Shutterstock

Bez obzira na to koji posao izaberete, nadate se da će vas porodica i voljeni podržati. A ako imate partnera ili supružnika, svakako očekujete da budu podjednako uzbuđeni zbog vas kao što ste i vi sami.

Međutim, jedna žena je otkrila da njenog muža i njegovu porodicu njeni poslovni potezi nimalo ne raduju. Zapravo, svekrva joj je rekla da bi trebalo da nađe posao u lokalnom obdaništu, umesto da sledi svoj san i postane leakr, jer bi u suprotnom mogla da "osramoti" svog muža.

U objavi na Redditu, žena je objasnila da ima master diplomu iz oblasti koja je dobro plaćena i da trenutno traži posao u toj struci. Ali, svekrva joj je rekla da treba da odustane i nađe "slabo plaćen posao", jer smatra da bi njen sin bio uništen ako bi njegova žena zarađivala više od njega.

Napisala je: "Imam master diplomu iz oblasti koja je odlično plaćena, i juče sam pregledala prijave za posao. Svekrva me je videla i rekla da je čula da lokalno obdanište traži medicinske sestre i vaspitačice. Rekla sam joj da nemam nameru da radim tamo i objasnila da apliciram za poslove u svojoj oblasti.

"Onda je počela da plače i objasnila mi da moram da se pobrinem da radim slabo plaćen posao jer moj muž nema diplomu i ne može da zaradi puno novca. Dodala je da je važno da on bude taj koji izdržava porodicu i da bi ga ovo uništilo."

Ipak, žena kaže da je mnogo puta razgovarala sa mužem o njegovom stavu prema njenoj karijeri i da joj je rekao da uopšte nije nesiguran u vezi sa njenim prihodima. Komentatori na njenoj objavi smatraju da svekrva projektuje svoje nesigurnosti na sina i ohrabrili su muža da sam odgovori svojoj majci na način koji smatra prikladnim.

Komentari (0)
Loading