"Mali" znaci da ste možda previše opsednuti svojim detetom: Ukoliko se pronađete u njima, vreme je da se menjate

Tatjana Badarević Vesti 24.08.2024 16:21 0

Normalno je žrtvovati se za vlastito dete i voleti ga, ali postoje određeni znakovi koji ukazuju da ste možda opsednutai njime.

roditeljstvo

Shutterstock

 

Svako voli svoju decu. To je deo roditeljstva, to je neraskidiva ljubav. Svi mislimo da su naša deca pametna, zabavna i divna i za njih ćemo sve uraditi.

Normalno je žrtvovati se za vlastito dete i voleti ga, ali postoje određeni znakovi koji ukazuju da si možda opsednuta njime, prenosi Yourtango.

1. Slike svog deteta često objavljuješ na društvenim mrežama

Ako skoro svaka vaša fotografija na društvenim mrežama prikazuje vaše dete, a svojim statusima obaveštavate o njihovim potezima, to je znak da ste previše opsednuti vlastitim detetom.

2. Koristiš reč "mi"

Koriščenje izraza "mi" kada vaše dete uradi nešto naziva se nezdravom identifikacijom. Na primer: "Izgovorili smo prvu reč"  umesto "Izgovorio je prvu reč".

roditeljstvo

Shutterstock

 

 

3. Zanemaruješ potrebe javnosti u korist svog deteta

Normalno je da deca postanu nervozna i počnu da plaču te na taj način uznemiravaju ljude koji su prisutni. No, ovde nije reč o potrebama gde dete mora biti mirno. Na primer, detetu ne bi trebali da menjate pelene na mestima koja nisu predviđena za to.

4. Sve povezuješ sa svojim detetom

Svaku reč ili ideju koju neko predstavi, opsednuti roditelji će pokušati povezati sa svojom decom. Ako neko spomene svog psa, opsednuti roditelji će odmah odgovoriti: "Moje dete voli pse."

5. Pričaš samo o svom detetu

Ako tvoji prijatelji znaju previše detalja o tvom detetu, to je znak da previše pričaš o deci. Oni ne trebaju znati svaki detalj poput obavljanja nužde, rutine odlaska na spavanje, njihovom talentu ili ocenama iz škole. Svaki roditelj ponekad radi neke od ovih stvari; to je normalno. Ali kada shvatiš da to stalno radiš onda rizikuješ opsednutost detetom.

Bonus video: 

 

 



 


 

 

 

 


 

Komentari (0)
Loading