Šta je pravilo 7-7-7? Posebno je važno za parove sa decom + sačuvaće vam brak

Nedeljko Tišanović Vesti 20.08.2024 11:29 0

Može biti od koristi.

Shutterstock

Shutterstock

Na Instagramu je postao viralan snimak u kojem jedna žena objašnjava pravilo 7-7-7, jednostavan sistem za održavanje srećnog braka, posebno kada imate decu. Ovo pravilo se bazira na broju 7 i uključuje tri ključna vremenska okvira kako bi parovi mogli da očuvaju dobar odnos.

Prema pravilu 7-7-7:

1. Svakih 7 dana: Par treba da izađe na "sastanak", što ne mora biti nešto luksuzno—može biti šetnja, večera, bioskop ili bilo šta što oboje vole.

2. Svakih 7 nedelja: Par treba da posveti 24 sata samo jedno drugom. Ovo vreme treba iskoristiti za avanturu, kao što je izlet ili putovanje. Važno je da to ne bude nešto što radite često, poput odlaska u nabavku ili obavljanja kućnih poslova.

3. Svakih 7 meseci: Par treba da ide na odmor bez dece. Ova pauza treba da bude opuštajuća i da vam omogući da se povežete kao par, uživajući u nekoj aktivnosti poput boravka na planini ili u spa centru, bez stresa svakodnevnog života.

Ovo pravilo ima za cilj da pomogne parovima da se povežu i očuvaju kvalitetan odnos uprkos svakodnevnim obavezama i roditeljskim dužnostima.

Ipak, nemaju svi pozitivno mišljenje o ovom pravilu, što se vidi u komentarima.

"Jedino ako ćeš nam ti čuvati decu", "Moja žena ima pravilo 5-5-5. Svakih 5 minuta priča o 5 stvari koje sam pogrešno uradio poslednjih 5 godina", "Da li smo milioneri u ovoj fantaziji?", samo su neki od šaljivih komentara, piše Glossy

 

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading